Cererea de vaccinare depășește disponibilitatea vaccinului. Valeriu Gheorghiță: „Suntem cu dozele aproape pe fix: cât avem pe stoc, atât vom folosi”


Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat, joi seară, că săptămâna viitoare vor ajunge în țară alte 180.000 de doze de vaccin, care se adaugă celor 130.000 care mai sunt în prezent în depozite, după ce au fost distribuite vaccinurile pentru următoarele trei zile. Gheorghiță anunță că până în 8 februarie sunt programate 500.000 de persoane, iar primele două săptămâni din februarie vor fi „mai complicate”.

După ce s-au distribuit dozele pe următoarele trei zile, mai avem circa 130.000 de doze, care vor fi distribuite în zilele următoare - împreună cu tranșele care urmează să vină - pentru a asigura atât persoanele programate cât și rapelul”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, joi seară.

Acesta a anunțat că săptămâna viitoare vor mai veni 180.000 de doze de vaccin.

Săptămâna viitoare, luni, este preconizată livrarea următoarei tranșe - 180.000 de doze pentru că se recuperează deficitul de săptămâna trecută. Pfizer își onorează livrările săptămânale. În momentul de față sunt aproape 500.000 de persoane programate până în 8 februarie, la care se adaugă cele care au făcut deja prima doză și care fac rapelul în această perioadă. La sfârșitul primei săptămâni din februarie, practic, vom fi aproape cu stocul pe zero”, a mai precizat acesta.

Primele două săptămâni din februarie „vor fi mai complicate”

Este clar că cererea de vaccinare depășește cu mult disponibilitatea de vaccin pe care noi o avem astăzi. Aș vrea să asigur că ne dorim și noi să creștem numărul de persoane vaccinate cât mai repede posibil”, a mai afirmat Gheorghiță, menționând că suntem condiționați de numărul de doze de vaccin pe care le avem.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că, dacă va fi aprobat și vaccinul de la AstraZeneca, numărul de doze ar putea crește.

Comentarii Facebook