Marti 11 Mai

Ce tratament ia Rafila pentru Covid-19! Nu recomandă azitromicina luată după ureche


Medicul Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier al României, s-a infectat cu Covid-19, iar acum urmează un tratament. 

Rafila s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu un coleg bolnav: ”Copiii noştri s-au jucat împreună, am mâncat împreună. Acesta a fost momentul în care am aflat, după câteva zile, că aş putea să fiu infectat, pentru că în cazul acelui coleg se confirmase infectarea cu coronavirus”. 

Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Sunt compliant însă în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină.

Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi.

Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a explicat profesorul Alexandru Rafila, joi seara, la Antena 3.

Profesorul Alexandru Rafila este reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății în România, iar PSD l-a pentru funcția de premier.

Venim în faţa românilor cu o propunere decentă, reală, valoroasă, recunoscută atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional, în persoana domnului Rafila. Am văzut şi propunerea PNL şi agreată de către preşedintele Iohannis în persoana domnului Cîţu, groparul economiei româneşti, dar presupun că criteriile care au cântărit cel mai mult au fost acelea de om de partid şi de om obedient preşedintelui”, a declarat Marcel Ciolacu, după Consiliul Politic Naţional al PSD

Comentarii Facebook