Sambata 28 Ianuarie

OMS nu recomandă vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, ci vaccinarea voluntară


Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că oamenii trebuie să fie informați despre vaccinarea COVID-19, dar să nu fie forțați să facă acest vaccin, potrivit DPA.

Ne foloseşte mai mult să le prezentăm oamenilor datele şi beneficiile şi să-i lăsăm pe ei să decidă”, a precizat Mike Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru urgenţe sanitare, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, transmite Agerpres.

Cu toate acestea, este posibil ca unor grupuri profesionale, cum ar fi cel al lucrătorilor din domeniul sănătăţii, să li se impună vaccinarea, au admis oficialii OMS.

Katherine O'Brien, directoarea Departamentului de imunizare din cadrul OMS, a declarat că simplificarea modului în care oamenii se pot vaccina este mai bună decât stabilirea regulilor.

Este nevoie de ”un moment şi de un loc convenabil pentru oameni ca să fie vaccinaţi, în locaţii profesioniste, care oferă un mediu pozitiv”, a declarat ea.

Guvernele din mai multe ţări au exclus deja ideea unor campanii obligatorii de vaccinare împotriva COVID-19.

În unele ţări precum Rusia, Ungaria şi Slovenia, sondajele au arătat că o mare parte a populaţiei este precaută atunci când vine vorba de vaccinarea împotriva COVID-19.

Comentarii Facebook