Ce aliment face minuni pentru a stimula creierul! Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat despre ce este vorba


Renumitul neurochirurg și profesor universitar, medicul Vlad Ciurea, susține că mierea și ciocolata neagră stimulează creierul. 

Mierea și ciocolata neagră stimulează creierul

Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră.

Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când", a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit DCNews.

Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine", mai spune profesorul. 

Ce beneficii are mierea

Boli cardiovasculare. Antioxidanții din miere ar putea fi asociați cu un risc redus de boli de inimă.

Tuse. Studiile sugerează că mierea de eucalipt sau mierea de citrice pot acționa împotriva tusei în cazul persoanelor cu infecții ale căilor respiratorii superioare și tuse acută nocturnă.

Boli gastrointestinale. Dovezile sugerează că mierea ar putea ajuta la ameliorarea afecțiunilor tractului gastrointestinal, cum ar fi diareea asociată cu gastroenterita. Mierea poate fi, de asemenea, eficientă ca parte a terapiei de rehidratare orală.

Boala neurologică. Studiile sugerează că mierea poate oferi beneficii antidepresive, anticonvulsivante și anti-anxietate. Unele studii au demonstrat că mierea ajută la prevenirea tulburărilor de memorie.

Îngrijirea rănilor. S-a demonstrat că utilizarea topică a mierii promovează vindecarea rănilor, în special în cazul arsurilor.


Comentarii Facebook