Doi pacienți din Cluj au primit şansa la o nouă viaţă. Rinichii unui bărbat decedat în urma unui atac cerebral le-a salvat viața


Un bărbat de 44 de ani, care a murit în urma unui atac cerebral, a salvat viața a trei pacienți, în urma unor transplanturi de organe. Și un tânăr de 22 de ani a primit la Cluj o șansă nouă la viață după ce fratele său i-a donat un organ.

Mai multe echipe de medici de la Cluj-Napoca, Brașov şi Bucureşti au prelevat ficatul, rinichii, cornee și țesuturi de la un pacient care a decedat în urma unui accident vascular cerebral la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Brașov.

Trei români au primit şansa la viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, iar şi mai mulţi vor avea o viaţă mai bună prin transplant de ţesuturi osteotendinoase şi de cornee. La Spitalul Clinic Judetean De Urgenta Brasov , a avut loc prima prelevare de organe şi ţesuturi din acest an de la un pacient de 44 de ani, decedat în urma unui accident vascular cerebral, a cărui familie a ales să spună „Da” pentru donarea de organe şi ţesuturi”, a transmis, miercuri seară, 2 martie, Agenţia Naţională de Transplant.

Bărbatul de 44 ani a oferit șansa la o nouă viață unor pacienți clujeni

Rinichii prelevați de la pacientul de 44 de ani au oferit o șansă la viață unor pacienți din Cluj-Napoca care se aflau în dializă de mai mulți ani, iar numele lor erau de câțiva ani pe listele de donații organe. 

Rinichii au fost prelevaţi de echipa chirurgicală a Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, şi au fost transplantaţi la ICUTR Cluj-Napoca. Aici, echipele conduse de Dr. Florin Elec și Dr. Dan Enache, alături de echipa ATI, Dr. Raluca Burileanu și Dr. Oana Antal, au încheiat încă o verigă din acest lung lanţ: doi pacienţi, unul 36 de  ani, aflat de 4 ani în dializă şi  altul 52 de ani,  aflat de 2 ani în dializă, au primit şansa la o nouă viaţă”, au declarat medicii.

Bucurie nemărginită pentru un tânăr de 22 de ani. Fratele său i-a donat organul salvator, la Cluj

Agenția Națională de Transplant a mai anunțat că, tot miercuri, 2 martie, echipa de transplant a centrului din Cluj-Napoca a realizat un transplant renal cu donator în viață, pentru un tânăr de 22 de ani care este fratele donatorului. 

Tot azi, 2 martie, echipa de transplant a centrului din Cluj Napoca a realizat și un transplant renal cu donator în viață, pentru un tânar de 22 de ani care a primit organul salvator de la fratele său”, a transmis Agenția Națională de Transplant.



Comentarii Facebook