Victor Ponta, prezent miercuri la UBB Cluj. Va participa la decernarea titlului de doctor honoris cauza lui Gunter Verheugen

 

Premierul Victor Ponta va fi prezent la Cluj-Napoca la decernarea titlului de doctor honoris cauza lui Gunter Verheugen , fost membru al Comisiei Europene.

 

Ceremonia va avea loc miercuri, 20 februarie, cu începere de la ora 11.00. Günter Verheugen a fost membru al Comisiei Europene între anii 1999-2009 și a fost comisar european pentru extindere în perioada 1999-2004.

 

Titlul va fi acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai pentru contribuţia substanţială la extinderea Uniunii Europene şi la integrarea României în UE.

 

Conferirea titlului de Doctor Honoris Causa înseamnă recunoașterea contribuției constante și de substanță a dlui Günter Verheugen la proiectul european al României, proiect prin care ţara noastră a avut şansa modernizării şi înscrierii în ritmurile evoluţiei sec. al XXI-lea”, au apreciat iniţiatorii procesului de acordare a distincţiei.   

 

Laudatio va fi prezentat de prof. univ. dr. Vasile Puşcaş, urmând ca dl. Günter Verheugen să susţină o conferinţă pe tema procesului de extindere a Uniunii Europene. 

 

Ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa va fi organizată în Aula Magna a Universităţii Babeş-Bolyai (str. M. Kogălniceanu nr. 1, et 2).

Comentarii Facebook