Victor Ponta: Băsescu mi-a băgat cuţitul pe la spate

 

Premierul Victor Ponta a declarat că nu intervine nimeni în independenţa justiţiei, scrie realitatea.net

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Târgu Jiu, că CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze "cum consideră de rigoare", susţinând că dacă ar fi avut dreptul legal să convoace acest consiliu ar fi făcut-o "pentru că este absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei".

"CSM este o structură independentă şi are dreptul să acţioneze cum consideră de rigoare. Dacă aş fi avut dreptul legal să-l convoc aş fi facut-o pentru că e absolut necesar să avem un ministru al Justiţiei", a spus Victor Ponta.

El a mai spus că înţelege că judecătorii CSM sunt în vacanţă, "că sunt la plajă, la munte", însă s-ar fi bucurat să se întoarcă ca să discute despre ministrul Justiţiei.Ponta a afirmat, de asemenea, că e "un sentiment de teroare naţională" când la oameni bătrâni în case intră procurorii să întrebe cu cine au votat, susţinând că asta se întâmpla în '88 şi '89.Totodată, premierul a spus că va merge luni la şedinţa CSM, susţinând că îşi doreşte foarte tare să se dea avizul pentru Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei.

Premierul Victor Ponta se află, joi, în judeţul Gorj, unde a participat la ceremonia de învestitură a noului prefect, Ion Claudiu Teodorescu, apoi se va întâlni cu reprezentanţii conducerii Complexului Energetic Oltenia.

Comentarii Facebook