Horea Uioreanu: "Fac apel la toţi românii corecţi şi cinstiţi care sunt stabiliţi în străinătate, să comunice acest lucru prefecturilor"


Vicepreşedintele PNL Cluj şi preşedintele  Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, face un apel public către toţi românii şi, în special, clujenii care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate, să comunice acest lucru prefecturilor de care aparţin.

Având în vedere faptul că, prin ultima sa decizie, Curtea Constituţională a scurtat considerabil timpul în care trebuie finalizată actualizarea listelor electorale, respectiv stabilirea numărului exact de electori care sunt luaţi în considerare la calcularea cvorumului privind referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu, fac un apel la toţi românii corecţi şi cinstiţi care sunt stabiliţi în străinătate, rugîndu-i să comunice acest lucru prefecturilor de care aparţin. Comunicarea se poate face prin intermediul poştei electronice, adresele de e-mail ale prefecturilor fiind publice.

Astfel, fiecare prefect va putea comunica primăriilor sau direct serviciilor de evidenţă a populaţiei, o listă care să conţină numele, eventual CNP-ul  şi adresa la care figurează în ţară, a cetăţenilor români care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate şi care nu trebuie să figureze pe listele electorale permanente din România”, arată vicepreşedintele PNL Cluj, domnul Horea Uioreanu. Totodată acesta subliniază că cei care vor face acest gest de bună credinţă vor contribui personal la reinstaurarea statului de drept, fără a-şi pierde nici un drept garantat de Constituţia României", a declarat Horea Uioreanu.

Comentarii Facebook