Duminica 28 Aprilie

USR, un nou scandal în Consiliul Local Florești! Acum s-au ”abținut” la votul de reducere a tarifelor de salubritate: ”Nu înțelegeți ce votați”


Disputa permanentă din Consiliul Local Florești a continuat și la ședința de miercuri, 28 iunie, unde consilierii USR s-a ”abținut” la votarea unui nou proiect benefic comunității: reducerea tarifelor la salubritate.

Consilierul local USR, Lucian Contraș, a spus că Uniunea Salvați România a votata ”abținere” pentru că nu este de acord cu modul în care operează Supercom în localitate. Primarul Bogdan Pivariu i-a explicat că aceste plângeri trebuie să le spună celor din Supercom, despre care are și el nemulțumiri, dar acum se votează reducerea tarifelor, pentru că legea prevede acest lucru.

În ciuda acestor explicații, cei de la USR au votat ”abținere”, iar Pivariu le-a reproșat că, din nou, fac politică și nu administrație.  

Primarul Bogdan Pivariu i-a acuzat în repetate rânduri pe cei de la USR că fac numai scandal și nu vin cu propuneri constructive, de la faptul că nu vor metrou, ci tramvai, la faptul că au blocat o investiție de 15 milioane de euro din fonduri europene.  Vezi AICI o listă a controverselor dintre cele două părți.

Dialogul de la finalul votului:

Primarul Bogdan Pivariu: Votul meu va fi conform acestei hotărâri de Consiliu Local, iar abținerea este a celor care sunt împotriva micșorării tarifelor. 

Lucian Contraș, consilier USR: Noi am votat abținere pentru că nu ne-ați lămurit.

Bogdan Pivariu: Și floreștenii trebuie să știe că v-ați abținut la micșorarea tarifelor.

Lucian Contraș: Da, ne-am abținut pentru ceea ce se întâmplă cu Supercomul. 

Bogdan Piovariu: Faptul că nu înțelegeți ce votați nu este problema mea și nici a floreștenilor. Dvs ați primit în față un proiect de hotărâre care prevedea reducerea tarifelor, dvs v-ați abținut la asta. Restul este gargară!

Lucian Contraș: Cetățenii știu foarte bine ce se întâmplă cu Supercomul!

Bogdan Pivariu: Din punctul meu de vedere comunitatea asta de floreșteni merită oameni informați în Consiliul local. V-ați abținut pe rațiuni politice la un poriect care prevedea și reducerea tarifelor practicate în Florești.

Lucian Contraș: Supercomul nu respectă condițiile contractuale.

Bogdan Pivariu: Încă o dată îi spuneți că nu știți ce votați.

Lucian Contraș: Știm foarte bine, doimnule primar.

Bogdan Pivariu: Ați votat abținere la redecerea facturilor. 

Lucian Contraș: Uitați-vă în facturi!

Bogdan Pivariu: Uitați-vă dvs în proiectul la care v-ați abținut.

Referitor la faptul că nu se cântărește. Vin cu precizarea că reprezentanții Supercom pot fi contactați direct de persoane și nu avem cum să ne asumăm răspunderea unui operator privat sau să răspundem noi în locul lui. Calea normală de urmat este un dialog la call center -ul lor.

În ceea ce privește modificările care se aduc la tarifare sunt foarte clar explicate, dacă ați citit raportul de specialitate și toate actele care v-au fost puse la dispoziție, se vede foarte clar ceea ce se întâmplă. Tarifele sunt mai mici pentru că legea prevede scoaterea anumitor costuri din ceea ce reprezenta tariful inițial câștigat prin licitație”, a explicat primarul Bogdan Pivariu, înaintea votului.

UPDATE

Scena s-a repetat și în Consiliul Județean Cluj, unde USR s-a abținut de la vot. ”Nu știu dacă știți, grupul USR, dar abținerea înseamnă defapt la numărătoare, vot împotrivă. În realitate discutăm despre o reducere de tarife. De-asta am întrebat foarte clar dacă grupul USR se abține sau votează pentru reducere de tarife, apropo de grija pentru cetățean, iar domnii de la USR fie au citit greșit proiectul, fie le-a scăpat ceva. Vreau doar să demonstrez că de la a vorbi în mod ipocrit până la a face ceva concret e cale lungă. Colegii noștri au preferat, doar pentru că au crezut că dă bine și s-au gândit că e o mărire de tarif, dovadă că nu au studiat proiectele cum ar trebui, s-au abținut, care înseamnă un vot împotrivă. Dânșii nu doresc să se ieftinească, ci doresc să se abțină”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Asociația ADI-Eco Metropolitan este cea care gestionează contractul de deșeuri din județ, dar toate primăriile, inclusiv Consiliul Județean Cluj, fac parte din ea. De aceea, consilierii aleși trebuie să voteze desemnarea unei persoane și modul în care aceasta va vota ”pentru” ieftinire sau ”împotrivă”. Consilierii USR s-au abținut. 

Comentarii Facebook