USL a atacat cu recurs validarea lui Emil Boc ca primar! Nicoară STRIGĂ: FRAUDĂ


USL a atacat cu recurs validarea lui Emil Boc ca primar al municipiului Cluj-Napoca.

Judecătoria Cluj-Napoca l-a validat pe Boc în funcție marti, 19 iunie, dar USL a făcut recurs, care se va judeca la Tribunalul Cluj.

 

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, a declarat că: ”Am decis în USL contestarea la Judecătoria Cluj-Napoca a validării lui Emil Boc în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Am depus, vineri, recurs în termenul legal de 15 zile întrucât considerăm că alegerea sa s-a bazat pe o fraudă electorală, pe care noi am semnalat-o la vremea respectivă atât la Biroul Electoral Judeţean, cât şi la Biroul Electoral Central. Recursul se va judeca la Tribunalul Cluj”.

Motivul invocat este că Emil Boc a ajuns primar ”prin fraudă electorală (...) existând vădite încălcări ale legii civile şi electorale”, conform Medifax.

 

"Frauda electorală a constat în faptul că atât în cursul procesului de votare, cât şi în derularea activităţii de numărare a voturilor şi încheiere şi transmitere a proceselor-verbale privind stabilirea rezultatului votării pentru alegerea primarului, reprezentanţii USL au semnalat o serie consistentă de nereguli care sunt în măsură să vicieze rezultatul final al votului şi să deturneze manifestarea de voinţă exprimată de alegători", se arată în motivarea recursului.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, a declarat că cererea USL nu atrage după sine și suspendarea validarii ui Emil Boc în funcţia de primar.

 

Investirea lui Emil Boc în funcția de primar al Clujului va avea loc astăzi de la ora 14.00.

 

Cum a făcut Boc majoritate in Consiliul Local! Moisin pleacă avocat la Gheorghiță Mateuț

Comentarii Facebook