Miercuri 24 Aprilie

Cum a făcut Boc majoritate in Consiliul Local! Moisin pleacă avocat la Gheorghiță Mateuț


Negocierile pentru realizarea majoritatilor in Consiliul Local Cluj-Napoca si in Consiliul Judetean au fost finalizate. Din nou, UDMR a iesit cel mai bine, urmand sa aiba un viceprimar, respectiv un vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj.

Potrivit unor surse din mediul politic, negocierile cu UDMR s-au purtat intens si la Bucuresti la Cluj. Surpriza mare a venit in momentul in care Emil Boc, primarul ales al Clujului, respectiv Daniel Buda, presedintele PD-L Cluj, au reusit sa ii convinga pe liderii UDMR sa formeze majoritatea in Consiliul Local, alaturi de PD-L. In schimb, PD-L care are zece consilieri locali, a fost de acord sa cedeze UDMR, cu patru consilieri locali, postul de viceprimar. In total, cele doua formatiuni politice detin in Consiliul Local Cluj-Napoca 14 mandate dintr-un total de 27.

Moisin nu mai vrea sa fie viceprimar

Marea problema a primarului ales Emil Boc este persoana care va fi viceprimar. Actualul primar interimar, Radu Moisin, fost viceprimar, nu prea mai vrea sa candideze pentru inca un mandat de viceprimar. El ar vrea sa se retraga spre Biroul de Avocatura al celebrului profesor de drept Gheorghita Mateut. Contactat de Știri de Cluj, Mateut a recunoscut ca i-a facut o oferta lui Moisin. "As fi onorat sa lucrez alaturi de fostul meu student", a spus Mateut.

De cealalta parte, atat Emil Boc cat si Daniel Buda se straduiesc sa il convinga pe Moisin sa accepte un nou mandat de viceprimar. "Am stat de vorba cu el si ne-a spus ca se mai gandeste. Ar fi bine pentru ca el stie cel mai bine ce s-a facut in acest ultimi patru ani in Cluj Napoca si ar exista o continuitate", a spus Daniel Buda.

Partidul poporului nesigur pentru majoritate

Tensiunile din cadrul filialei Cluj a Partidului Poporului Dan Diaconescu i-a obligat pe liderii USL sa apeleze la UDMR pentru realizarea unei majoritati stabile. "Va fi o alianta USL - UDMR - PPDD. S-a negociat la Bucuresti alianta cu UDMR iar intelegerea a fost ca UDMR va primi un post de vicepresedinte", a spus presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu. Pe langa postul de vicepresedinte, UDMR a mai primit si functia de inspector general adjunct la Inspectoratul Scolar Cluj, care se pare va fi ocupata in continuare de catre actualul detinator al acestia, Peter Tunde.

Cei trei consilieri PPDD ar fi fost suficienti ca USL CLuj sa realizezeo majoritate in Consiliul Judetean. Orice negociere a fost practic imposibila in momentul in care la sedinta prin care consilierii judetenei si-au primit mandatele, doi dintre cei trei alesi PPDD au fost revocati.

Comentarii Facebook