Se subtiaza sustinerea pentru Boc : liderul UNPR ameninta cu iesirea de la guvernare

Liderul UNPR Marian Sarbu a declarat ca partidul va iesi de la guvernare daca pensiile nu cresc la loc din 1 ianuarie. Mai mult, ar sustine un guvern liberal, chiar minoritar, condus de Crin Antonescu.

 

"Vreau să vă spun că am salutat disponibilitatea dumneavoastră (n.r. a lui Crin Antonescu) de a prelua un posibil Guvern, chiar şi minoritar, liberal. Apariţia pe piaţa politică a unei competiţii, bazate pe asumare, este de bun augur. Dacă aţi veni cu un program foarte coerent, cu o măsură economică demnă să atragă populaţia, să capteze oamenii, care să dea credibilitate, vă asigur că aţi avea sprijin şi din partea noastră", a declarat preşedintele UNPR intr-o emisiune a Realitatea TV.

 

Referitor la micsorarea pensiilor, liderul partidului demisionarilor din alte partide a spus : ?Dacă aceste măsuri nu vor fi temporare, vom ieşi din această coaliţie. De la 1 ianuarie, dacă cel puţin în ceea ce priveşte pensiile nu se va reveni la valoarea iniţială, vom ieşi de la guvernare?

 

Tinand cont ca perspectiva financiara nu doar la nivelul Romaniei ci si la nivel european este mai degraba negativa, si nu exista nici o sursa de finantare noua si neasteptata care sa apara pana la 31 decembrie, analistii au interpretat declaratiile liderului UNPR mai degraba ca o incercare de a face presiuni asupra guvernul Boc pentru a acorda mai multe functii membrilor UNPR, pentru a-si asigura sustinerea lor la motiunea de cenzura.

Comentarii Facebook