Horia Uioreanu: Profesorul de drept neconstitutional, Emil Boc, legitimeaza dictaturile


Deputatul PNL Horia Uioreanu il acuza pe "profesorul de drept neconstitutional" ca legitimeaza dictaturile. Parlamentarul sustine ca nu suntem intr-o situatie de calamitate pentru ca Emil Boc sa invoce articolul 53 din Constitutie, pentru a putea taia veniturile.

"Domnul Emil Boc incearca sa-si justifice actiunile si deciziile, respectiv taierile de salarii, pensii, indemnizatii de somaj si alte ajutoare sociale, bazandu-se pe articolul 53 din Constitutia Romaniei. Zile intregi analistii au intors pe toate fetele prevederile acestui articol, incercand sa descopere in care din situatiile inscrise in legea fundamentala ne gasim. Concluzia a fost clara: nu suntem in situatia de a preveni nicio calamitate naturala, despre alt dezastru decat actualul Guvern nu avem stiinta, iar sinistru este doar pachetul de masuri propus de executiv pentru reducerea deficitului bugetar. Asadar, aliniatul (1) al articolului amintit nu a avut darul de a ma ajuta sa-i gasesc o scuza domnului prim-ministru Emil Boc pentru intentia de a aduce la disperare o tara intreaga", a declarat deputatul Horia Uioreanu.

Parlamentarul liberal sustine ca Emil Boc a mai gresit si in interpretarea aliniatului 2 din articolul 53, care spune ca "restrangerea (?) trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii".

Uioreanu sustine ca Emil Boc a taiat salariile si pensiile fata a tine cont de valoarea acestora. "Taierile salariale si de pensii sunt discriminatorii tocmai prin faptul ca se aplica acelasi procent pentru toti beneficiarii, indiferent de cuantumul salariului sau al pensiei. Or cei care azi au salarii sau pensii de cateva sute de lei, majoritatea "beneficiarilor" proiectelor de lege, vor fi in situatia de a nu-si mai putea asigura cele necesare traiului. Dreptul la viata, la integritatea fizica si psihica, drepturi fundamentale, vor fi astfel incalcate", sustine Uioreanu.

Liberalul considera ca adoptarea acestor masuri fara consultarea partenerilor sociali sunt semne clare ale dicataturii. "Toti dictatorii din istoria recenta au aplicat politici care au tinut populatia in stare de saracie, invocand, de obicei, siguranta nationala. Sustinand ca, astazi, siguranta nationala este in pericol si adoptand masuri care vor afecta negativ nivelul de trai a milioane de familii, profesorul de drept neconstitutional Emil Boc nu face altceva decat sa legitimeze dictaturile trecute si viitoare", a incheiat Horia Uioreanu.

Comentarii Facebook