Ungurii ameninta ca rup coalitia cu PDL din cauza pietei volante din Piata Unirii


UDMR si PDL sunt la cutite din cauza pietei volante pe care Primaria Cluj-Napoca vrea sa o amenajeze in Piata Unirii, sambata intre orele 7.00 si 15.00.

Reprezentantii UDMR sustin ca amplasarea acestei piete langa Biserica Romano-Catolica "Sfantul Mihail" este o lipsa de respect fata de simbolurile maghiare.

Presedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, a declarat la finalul sedintei Biroului Permanent al filialei ca decizia ruperii protocolului cu PDL, la nivel local, se va lua daca piata va fi amenajata sambata dimineata.

"Biroul Permanent al UDMR Cluj a decis intreruperea protocolului de colaborare cu PDL la nivelul municipiului Cluj-Napoca daca Primaria va deschide, sambata dimineata, o piata volanta pentru producatorii agricoli in Piata Unirii, langa Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail si in fata Consulatului Ungariei. Se lezeaza, astfel, interesele comunitatii maghiare. Daca sambata la ora 7.00 se deschide piata volanta in Piata Unirii, colaborarea UDMR cu PDL, coalitia pe plan local, nu mai exista. Tot grupul UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca va vota cum va dori, impreuna cu USL sau cum vor ei. Mi se pare nefiresc sa faci piata volanta in centrul Clujului unde se stie ca sensibilitatea pentru locuitorii de etnie maghiara este mare", a spus Mate Andras.

 

Maghiarii sustin ca, daca va fi rupta coalitia pe plan local, atunci nici ceu trei parlamentari UDMR de Cluj nu vor mai sustine in parlament proiectele initiate de PDL. "Parlamentarii nostri, Mate Andras, Palfy Zoltan si Kotio Joszef, nu vor mai vota proiectele in Parlament pentru ca nu pitem fi faulati pe plan local si sa stam cu mainile in san. Exista probleme pe plan local intre UDMR si PDL de mult timp si practic comunicarea din Consiliul Local este inexistenta. Tablita lui Nicolae Iorga, spectacolele din ultimele luni si  piata volanta sunt cateva dintre masurile care nu ne convin", a mai spus Mate Andras.

 

Vezi si...

Piata volanta din partea din Piata Unirii se deschide sambata

Comentarii Facebook