Camera de Comert Cluj revendica sediile Prefecturii, Cercului Militar si al Universitatii Dimitrie Cantemir


Camera de Comert si Industrie (CCI) Cluj va solicita in instanta retrocedarea sediului Prefecturii, a Cercului Militar si a sediului Universitatii Dimitrie Cantemir.

Presedintele CCI Cluj, Stefan Dimitriu, a declarat la Adunarea Generala a Camerei de vineri ca institutia are to dreptul sa primeasca cele trei imobile, avand si documente pentru a-si proba cererea.

"A existat o preocupare sustinuta pentru obtinerea de documente care sa confirme proprietatile Camerei de Comert si Industrie dinainte de anul 1948. Azi avem documentele necesare care atesta proprietatea Camerei de Comert si Industrie Cluj asupra cladirilor care sunt la ora actuala sediile Prefecturii Cluj, Cercului Militar Cluj, Facultatii de Drept a Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, dar si asupra unor terenuri pentru constructii de pe strada Masinilor. Toate aceste bunuri care au apartinut CCI inainte de 1948 trebuie sa revina in proprietatea noastra. Vom initia demersuri pentru obtinerea acestora", a declarat Stefan Dimitriu.

Presedintele CCI Cluj a mai spus ca nu intentioneaza sa vanda imobilele si acestea vor fi inchiriate institutiilor care acum functioneaza in ele.

Demersurile pentru retrocedarea imobilelor vor fi facute in 2012, dupa alegerile generale.

Declaratiile au fost facute la Adunarea Generala a CCI Cluj, care l-a validat pe Stefan Dimitriu la presedinte pentru inca 4 ani.

Comentarii Facebook