Un candidat la Primaria Cluj-Napoca vrea sa parceleze terenurile verzi si sa le concesioneze oamenilor

 

Candidatul UDMR la Primaria Cluj-Napoca, Eckstein-Kovacs Peter, si-a prezentat o surpriza din programul electoral: Gradinile Clujului.

"Gradinile Clujului e un proiect care ar duce la satisfacerea unei nevoi absolut umane si normale a clujenilor care doresc sa iasa la aer curat in apropierea orasului si, in acelasi timp, sa cultive zarzavaturi sau fructe. Proiectul prevede parcele de 500-700 de metri patrati, care vor fi concesionate pe o perioada de 10 ani, pe care vor putea fi ridicate doar constructii de lemn, fara caracter permanent, care nu necesita autorizatie. Contractele vor fi foarte severe pentru a preintampina situatiile in care s-ar intentiona folosirea terenurilor in alte scopuri decat cele de cultivare de zarzavat ori de recreatie", a declarat Eckstein-Kovacs Peter.

Conform acestuia, in apropierea fiecarui cartier clujean exista terenuri detinute de Primarie care pot fi folosite intr-un asemenea scop. Pentru a preintampina specula si alte afaceri, locurile in care Primaria Cluj mai detine terenuri importante sunt tinute secrete, dar suprafata lor ar permite ca peste zece mii de clujeni sa poata beneficia de un astfel de proiect, a estimat Eckstein-Kovacs.

Comentarii Facebook