Uioreanu, despre plecarea Nokia: Tise este lipsit de diplomatie. Au plecat IBM, Ursus, ING Service, Bechtel si Nokia


Deputatul PNL Cluj Horea Uioreanu considera ca presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, este lipsit de diplomatie, motiv pentru care pleaca investitorii.

"Lipsit de viziune economica si diplomatie, Alin Paunel Tise a reusit contraperformanta sa determine companii de renume, IBM, Ursus, ING Service, Bechtel, Centrul de Cercetare al Nokia si acum intreaga companie Nokia, sa paraseasca judetul. Finul lui Emil Boc, Alin Paunel Tise, nu a reusit sa convinga nici un investitor sa vina la Cluj si nu a reusit sa creeze nici macar un loc de munca de cand conduce destinele judetului. Incapabil sa duca la bun sfarsit proiectele mari de investitii demarate de fostul executiv al Consiliului Judetean Cluj, Alin Paunel Tise s-a limitat la a organiza licitatii, contestate si apoi anulate, deci fara finalitate", a declarat Horea Uioreanu.
 
Deputatul PNL Cluj il acuza pe Tise ca a neglijat proiectele importante si si-a vazut de interesul electoral. "Actualul presedinte al Consiliului Judetean Cluj nu a fost in stare sa vada mai departe de interesul electoral si a finantat doar proiecte in care avea interese personale, amanand la nesfarsit investitiile aducatoare de venituri sigure: terminalul aero-cargo, pista de decolare-aterizare de 3500 de metri, autostrada urbana Cluj-Napoca - Jucu. Aceste trei obiective erau imperios necesare pentru a permite companiei Nokia transportul materiilor prime si a produselor finite la si de la Jucu, obiective care ar fi dus la reducerea costurilor", a mai adaugat Uioreanu.

Parlamentarul il acuza direct de trimiterea in somaj a 3.500 de oameni si de faptul ca bugetele statului si judetului vor fi cu mult mai sarace. "Daca a stiut din februarie ca Nokia intentioneaza sa plece, se face vinovat si de indolenta, deoarece nu a incercat sa faca nimic pentru a determina factorii de decizie din companie sa pastreze fabrica deschisa. Compania Nokia nu insemna doar 3500 de angajati proprii, ci si firmele furnizoare si cele care prestau servicii, firme care, la randul lor, vor fi nevoite sa-si inchida portile. inchiderea fabricii de la Jucu nu inseamna numai cresterea somajului cu aproximativ un procent, evenimentul de astazi aduce saracie in mii de case din judetul Cluj si da o palma seriozitatii in afaceri a autoritatilor judetene, incapabile sa mentina un investitor atat de important", a mai spus Horea Uioreanu.

Acesta crede ca vina pentru plecarea Nokia trebuie impartita intre Emil Boc si Alin Paunel Tise.

 

Vezi si...

NOKIA Jucu s-a inchis! Angajatii au fost anuntati de conducerea concernului finlandez EXCLUSIV

Comentarii Facebook