Tise se simte atacat de Nicoara: Voi cere desecretizarea contractului cu Nokia


Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, a raspuns atacurilor venite de la senatorul Marius Nicoara si a declarat ca va cere desecretizarea contractului cu Nokia pentru a se afla adevarul.

"Referitor la unele afirmatii facute publice de catre senatorul clujean Marius Nicoara, cu privire la decizia Nokia de a inchide fabrica de la Jucu, facem urmatoarele precizari: Marius Nicoara, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Cluj la acea vreme a negociat un contract pentru judet cu Nokia. Pentru a-l feri, insa, de ochii opiniei publice l-a secretizat, desi acesta priveste informatii de interes public. Totodata a decis sa investeasca peste 15 milioane de euro pentru viabilizarea terenurilor din Tetarom 3, destinate Nokia, fara obligatii concrete sau termene pentru parteneri", a precizat Alin Tise, intr-un comunicat de presa.

Acesta mai spune ca obligatiile care revin Consiliului Judetean Cluj prin contract au fost respectate intocmai. "Subliniem ca in contract nu exista obligatia, cu sanctiunea de reziliere sau inchidere a fabricii, a construirii unei piste si a unui terminal cargo pe Aeroportul International Cluj-Napoca. De altfel, o astfel de prevedere  sau clauza  ar fi contravenit normelor Consiliului Concurentei si legislatiei romanesti si europene in vigoare", a mai adaugat presedintele CJ Cluj.

Alin Tise va cere desecretizarea contractului cu Nokia, tocmai pentru ca "toata lumea sa cunoasca modul de negociere, respectiv obligatiile asumate de catre Consiliul Judetean, prin presedintele sau la aceea vreme, actualul senator Marius Nicoara, privitor la numarul de locuri de munca, termene de realizare si modalitati de reziliere".
 
Nokia a anuntat ca paraseste Romania joi dimineata, in cadrul unei sedinte la care au asistat toti angajatii. Conducerea companiei finlandeze a explicat ca "ceea ce a facut Nokia in domeniul telefoniei mobile este ca s-a adaptat schimbarilor, au fost mari mutari in ceea ce priveste modelul telefoanelor mobile si modelul furnizorilor si al clientilor care s-au mutat in special spre Asia. Rolul meu aici la Nokia este asigur ca ne miscam conform pietelor. (...) Telefoanele smartphone se fac in principal in fabricile nostre din Solo , Camaro si Reynosa, mai putin la Jucu", a declarat Stephen Elop, presedintele Nokia.

 

Vezi si...

Marius Nicoara: Banii din stadionul Cluj Arena ar fi tinut Nokia la Jucu VIDEO

Comentarii Facebook