NOKIA Jucu s-a inchis! Angajatii au fost anuntati de conducerea concernului finlandez EXCLUSIV

 

Fabrica Nokia de la Jucu s-a inchis. Acesta a fost anuntul facut in aceasta dimineata de conducerea concernului finlandez care a organizat o sedinta cu toti angajatii.

 

Surse din randul autoritatilor judetului au declarat pentru Stiri de Cluj ca fabrica deschisa la Jucu se va inchide si angajatii vor fi trimisi in somaj.

"Nokia se inchide. Informatia este oficiala din pacate. Cei 1.956 de oameni, angajati la Nokia, vor fi trimisi in somaj", a declarat pentru Stiri de Cluj directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortelor de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don.

UPDATE

Un muncitor de la Nokia a declarat ca in cadrul sedintei de astazi au fost informati ca fabrica Nokia de la Jucu va functiona pana in luna decembrie, iar apoi angajatii vor mai primi salarii pana in martie 2012, adica in 3 luni. Incepand cu ianuarie 2012, fabrica Nokia de la Jucu se va inchide definitiv.

UPDATE 11.10

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a refuzat sa comenteze plecarea Nokia de la Cluj. Acesta trebuia sa participe la sedinta Consiliului Judetean Cluj, de la ora 11.00, dar nu s-a prezentat, ramanand in birou. Sedinta este condusa de vicepresedintele Radu Bica.

UPDATE 12.00

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a declarat ca s-a intalnit cu vicepresedintele Nokia si ca acesta i-a comunicat ca decizia mutarii fabricii de la Jucu s-a luat in luna februarie. "Mi-a spus ca unitatea va fi mutata in Asia, unde sunt mai aproape de furnizorii de materiale. Oamenii vor fi tinuti pana in decembrie si vor mai primi salarii pana in luna martie. Negociem cu ei sa nu duca si hala in care functioneaza fabrica de la Jucu", a spus Alin Tise.

Comentarii Facebook