U Cluj nu mai are dreptul exclusiv de a juca pe Cluj Arena! S-a decis: U Cluj va folosi stadionul


Consilierii judeteni voteaza astazi daca U Cluj va juca sau nu pe Cluj Arena.

Sedinta a inceput cu o propunere a consilierului judetean PNL Cluj, Mihai Szeplecan, de a se trimite o adresa clubului Universitatea Cluj pentru constituirea muzeului U Cluj pe Cluj Arena, dar consilierii s-au opus. 

 

Consilierul judetean PSD, Pop Teodor Puscas, a luat cuvantul si a spus ca sedinta de astazi a fost convocata cu un alt scop: "Am fost chemati azi aici pentru o reuniune extraordinara. Am venit pentru un obiectiv pe care trebuie sa il realizam sa ne debarasam de campania electrorala. Trebuie sa decidem soarta unui club de fotbal. Sa vedem daca joaca sau nu".

Consilierul PSD Dan Canta a cerut ca stadionul Cluj Arena sa nu fie trecut in domeniul privat al societatii Cluj Arena SA, controlata de Consiliul Judetean Cluj.

 

Dan Canta: "Nu am porimit explicatiile suficiente pentru a fi trecut in domeniul privat al nostru. De ce nu trecem stadionul in domeniul privat al judetului peste un an, doi, trei patru, dupa ce vedem cum functioneaza? Avem ceva interese cu acest stadion?"

 

Reprezentant CJ Cluj: "Este un bun care trebuie sa aduca venit si trebuie sa fie trecut in bunul privat al judetului".

 

Alin Tise: "Bunul public presupune licitatii. Este un argument pe care nu ati vrut sa-l mentionati".

 

A inceput sedinta!

 

Sztranyicski Szilard: "Costul de 7.500 de euro pe eveniment nu ni se pare normal. Stadionul poate fi folosit asa o ora sau mai mult si nu e normal. Propun modificarea articolului 1. Eu cred ca nu este bine sa stabilim 7.500 de euro pe eveniment si ar fi mai util sa fie stabilit un tarif pe ora de folosire a Cluj Arena".

 

Alin Tise: "Cred ca ar fi foarte costisitor pentru echipa care va juca. Evenimentul nu consta numai in meci, ci si antrenament. U Cluj a stabilit durata de 72 de ore. Celelalte evenimente vor fi stabilite ulterior".

 

Pop Teodor Puscas: "Domnule consilier, va rog sa cititi atent. 7.500 de euro e pentru evenimentele fotbalistice. Pentru restul evenimentelor vom stabili alte tarife".

 

Vakar Istvan Valentin: "Eu vad acest termen de 7.500 de euro ca prea mic. Domnule presedinte, va aud spunand ca asta este ideea clubului, asta au gandit ei. Noi am depus un juramanat si nu neg valoarea U Cluj, dar ma intreb de ce s-a ajuns la aceasta valoare. Suma este aproape gratuita. Vreau sa stiu in cat timp utilizand aceste valori vom putea ajunge la amortizarea acestei investitii?".

 

Mihai Szeplecan: "Vor fi cel putin 2 meciuri, deci suma e deja 15.000 de euro. Poate vine si Steaua, deci suma va creste".

 

Pop Teodor Puscas: "Am experienta unor asemenea meciuri si a costurilor. Nu stiu daca e o suma mare sau mica, dar plus utilitatile poate fi o suma foarte mare. Nu ar trebui sa ne cramponam de o asemenea taxa. Aceasta taxa, plus utilitatile, veti vedea ca vom putea imparti si capra si varza. Nu am citit proiectul decat cu 10 minute inainte, dar cred ca trebui agreat asa si dupa aceea sa venim cu modificari. Este vorba de 7.500 de euro plus utilitatile pe 3 zile, dar pot fi si alte evenimente. Acest calcul nu ne bate in cuie. Vom putea discuta si pe parcurs aceste lucruri".

 

Dan Canta: "Va rog sa supuneti la vot includerea arenei in domeniul public si nu privat".

 

Alin Tise: "Nu a trecut propunerea, deci a ramas formularea initiala, includerea stadionului in domeniul privat".

 

Vakar Istvan Valentin: "Propun tarifarea pe ora pentru ca poate sunt si alte echipe de la Turda sau Sanatatea Cluj vor dori sa joace".

 

Alin Tise: "Supun la vot proiectul in totalitate"

 

Alin Tise: "26 de voturi pentru si niciunul impotriva. A fost o abtinere. Primul punct a trecut".

 

Alin Tise: "Supun la vot punctul 2. Folosirea Cluj Arena de catre U Cluj".

 

Dan Canta: "La durata utilizarii se vorbeste de un sezon, dar eu propun sa asiguram utilizarea pe doua sezoane".

 

Alin Tise: "Este dorinta lor ca acest contract sa fie de un sezon".

 

Dan Canta: "Nu cred ca trebuie sa cerem 2.500 de bilete. Nu sunt de acord sa fie trecute in contract".

 

Alin Tise: "Nu va ganditi la angajatii Consiliului Judetean Cluj".

 

Dan Canta: "Cei de la CFR Cluj au decis sa dea aceste bilete, dar au ales ei. Nu sunt de acord sa obligam U Cluj sa ne dea aceste bilete. Vreau sa stiu ce se intampla daca apar distrugeri si in cat timp se repara acestea. Sa fie facuta asigurare si sa nu avem discutii la incidentele care pot aparea".

 

Pop Teodor Puscas: "Eu propun ca noi sa ne cumparam abonamente la preturile stabilite de U Cluj. Sa renuntam la bilete si sa ne luam abonamente pentru ca altfel fotbalul romanesc nu va merge unde vrem noi"

 

A trecut propunerea consilierului UDMR Cluj, Vakar Istvan Valentin, de a se scoate din contract prevederea ca U Cluj are exclusivitate de a juca pe Cluj Arena.

 

A fost respinsa propunerea lui Dan Canta, care a cerut ca echipa U Cluj sa nu fie obligata sa cedeze la fiecare meci 300 de bilete Consiliului Judetean Cluj.

 

Dan Canta: "Solicit ca acest contract sa fie semnat la valoarea cursului valutar din respectiva zi si sa fie valabil pe parcursul intregului an".

 

Propunerea consilierului PSD Cluj, Dan Canta, a fost respinsa.

 

Cu 28 de voturi pentru, proiectul a fost aprobat si U Cluj va folosi stadionul municipal Cluj Arena pentru un an.

 

Vom reveni cu declaratii...

Comentarii Facebook