U Cluj va juca pe Cluj Arena! Consilierii judeteni au votat contractul VIDEO

 

Universitatea Cluj va juca in urmatorul an pe stadionul Cluj Arena, dupa ce consilierii judeteni au votat in unanimitate contractul.

 

Sedinta Consiliului Judetean Cluj s-a terminat in jurul orei 13.00, iar contractul a fost aprobat cu 28 de voturi.

 

"Noi am venit astazi in fata Consiliului Judetean cu un contract negociat si Universitatea Cluj va putea sa se intoarca acasa, asa cum am promis la un moment dat. Ma bucur ca toate aceste negocieri pe care le-am avut in ultimele zile au ajuns la un numitor comun. Regret informatiile inexacte pe care dvs. le-ati preluat din diferite surse, dar in final ati vazut si dvs. care sunt clauzele contractuale si faptul ca noi, Consiliul Judetean, incercam prin acest contract sa ajutam Universitatea Cluj. Sper sa aiba si performanta pe care ne-o dorim pentru a justifica aceasta investiti publica pe care Consiliul Judetean a facut-o din banii tuturor clujenilor", a declarat Alin Tise.

Seful judetului a mai spus ca intretinerea lunara va fi de 60.000 de euro.

"Sper ca din administrarea acestei arene sa ne scoatem banii necesari pentru a acoperi costurile pe care nu le acoperim din aceasta inchiriere pe care astazi am facut-o. La un calcul, doar daca asiguram de partea de intretinere de gazon, partea de paza, partea de salariati, partea de intretinere a sistemului de iluminat si de mentenanta, partea de sistem de canalizare, mentenanta totala a acestei arene si mentinerea ei la nivel de Champions League, toate aceste lucruri duc la un minim de 60.000 de euro cheltuieli lunare. Evident ca suma pe care o acoperim din aceasta chirie poate sa rezolve doar partial problema Consiliului Judetean Cluj. Rolul societatii pe care tocmai am infiintat-o va fi tocmai acesta de a gasi resurse suplimentare din evenimente, din concerte, din inchirierea de magazine, din tot ceea ce putem face pentru a ne inchide cu cheltuielile la nivelul veniturilor si nicidecum de a face profit.

E importat de stiut ca aceasta suma pe care noi o incasam de la Universitatea este folosita tot pentru a se mentine gazonul la standarde de cinci stele si tot pentru echipa Universitatii. Cu alte cuvinte, nu ii luam de la echipa Universitatea pentru a-i folosi in drumuri, poduri, ci vor fi folositi de aceasta societate pentru a mentine in conditii foarte bune, care repet este folosita in 80% din timp de U Cluj", a declarat Alin Tise.

Presedintele CJ Cluj  mai spus ca institutia pe care o conduce nu va finanta intretinerea stadionului, daca SC Cluj Arena SA nu va avea fondurile necesare. "Consiliul Judetean nu va finanta aceasta societate, care va trebui sa gaseasca fonduri. Vom vedea la 6 luni de contract, vom trage linie si vom vedea care sunt costurile si cheltuielile. Inca nu stim cum se va derula partea de publicitate, partea de loje, partea de inchiriere pentru ca este un obiectiv nou", a mai adaugat Alin Tise.

 

Vezi si...

U Cluj nu mai are dreptul exclusiv de a juca pe Cluj Arena! S-a decis: U Cluj va folosi stadionul

Comentarii Facebook