Tise face "cadou" lucrarile de pe drumul Rachitele - Ic Ponor firmei MBS Group, a consilierui local PDL Turda, Gabriel Silagyi


Lucrarile suplimentare din contractul de reabilitare a drumului Rachitele - Prislop - Ic Ponor au intrat tot in buzunarul firmei MBS Group, detinuta de consilierul PDL Turda, Gabriel Silagyi.

Acestea constau in lucrari de drumuri, lucrari de scurgere a apelor, lucrari de sprijinire, lucrari de podete, amenajari de teren, pe care, surpriza, Consiliul Judetean Cluj a "uitat" sa le includa in proiectul initial de modernizare a drumului, lucrari finantate din fonduri europene, anunta rolicitatii.ro.

Proiectantii nu au prevazut construirea podurilor si podetelor peste care trece drumul din zona turistica, astfel ca lucrarile nu pot avansa, iar consilierii judeteni au decis, in 20 aprilie, modificarea proiectului astfel incat sa fie finantate si aceste lucrari importante.

Licitatia initiala a fost castigata de asocierea romano-maghiara MBS Group, Alfa Rom, Nemzetkozi Betonut, care s-a oferit sa reabiliteze drumul pentru suma de 8 milioane de euro. Lucrarile au inceput in anul 2009, dar dupa 2 ani s-a reusit modernizarea a numai 5 kilometri.

In 2010, oficialii Consiliului Judetean Cluj au fost instiintati de reprezentantii asocierii ca lucrarile nu pot inainta, deoarece in proiectul depus pentru obtinerea finantarii europene nu au fost bugetate si podurile si podetele.

Din asocierea care a castigat licitatia face parte si firma MBS Group, detinuta de consilierul local PDL din Turda, Gabriel Silagyi, care a mai obtinut, in ultimul an, contracte cu statul in valoare de 50 de milioane de euro pentru construirea unor patinoare din plastic in valoare de 150 de mii de euro fiecare.

Acum, lucrarile suplimentare se ridica la colosala suma de 16.024.870,96, adica 3.815.000 de euro. Finantarea proiectului se face din Fondul European De Dezvoltare Regionala 85,0%, bugetul central de stat 13%, buget propriu al Consiliului Judetean Cluj 2%.

 

Vezi si...

Consilierul local PDL din Turda, Gabriel Silagyi, face afaceri cu statul in valoare de 50 de milioane de euro

Consilierul local PDL din Turda, Gabriel Silagyi si-a bagat mana adanc in visteria statului. 100 de milioane de euro in 9 luni

Emil Sabo, clujeanul care a demisionat din functia de director al CFR SA, mana dreapta a lui Vasile Blaga si fost student de-al lui Boc

Comentarii Facebook