Traian Băsescu nu a plecat la Bruxelles: "România este NELEGITIM reprezentată"


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă că România este nelegitim reprezentată la Consiliul European de la Bruxelles.

Vă mărturisesc că nu e cea mai veselă zi din mandatele mele de preşedinte pentru că e prima dată in 8 ani când sunt impiedicat să-mi exercit atribuţiile constituţionale. De ce nu am plecat la Bruxelles, aşa cum mă obliga Constituţia să-mi reprezint statul şi cum a precizat ieri CCR? Dincolo de faptul că am fost impiedicat să o fac, nu vreau să credeţi că mă plâng, vă spun că până în prezent, în cei 8 ani de când reprezint România în CE am reuşit să ne creăm o bună reputaţie. România a știut să-și formeze alianțe în funcție de subiectele în discuțiile, astfel încât concluziile CE să reflecte întotdeauna interesele noastre.

Această reputaţie pe care am construit-o ar fi fost pusă sub semnul întrebării dacă astăzi la Bruxelles am fi mers doi delegaţi. Ar fi fost o situaţie stânjenitoare, cred că într-un moment în care nu doar UE, dar toată lumea aşteaptă mult de la acest Consiliu, o stânjenitoare dispută preşedinte - premier la Bruxelles n-ar fi făcut doar înconjurul UE, dar al lumii. Pentru că ziarişti ca dvs. sunt peste tot, și ar fi încercat să speculeze orice fisură în derularea acestui consiliu.

Este pentru prima dată în perioada post-decembristă când un premier îşi asumă prerogativele preşedintelui fără să aibă un mandat de la acesta. Aş spune puţin mai mult- o asumare nelegitmă de mandat de reprezentare a statului.

România e legitim prezentă la CE, dar nelegim reprezentată la CE atât prin prisma subiectelor abordate azi, dar în primul rând în viziune constituţională”, a spus Băsescu.

 

Băsescu vrea suspendarea lui Victor Ponta - surse

Comentarii Facebook