Tișe îi pregătește pe clujeni pentru „succesul” schimbării gazonului de pe Cluj Arena? „Au cerut suspendarea contractului pentru o zi”


Lucrările pentru schimbarea gazonului de pe Cluj Arena sunt în toi, potrivit declarațiilor făcute de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Consiliul Județean Cluj a semnat în data de 28 martie 2023, contractul pentru executarea lucrărilor la stadionul Cluj Arena, durata de execuție fiind de maximum 3 săptămâni de la emiterea ordinului de începere. Se pare că, președintelui CJ Cluj i s-ar fi promis că se va munci și pe vreme rea, însă ulterior i s-a cerut suspendarea contractului pentru o zi din cauza ninsorii. 

Ieri am fost extrem de nervos, pentru că au cerut suspendarea contractului pentru o zi. Din cauza vremii de ieri nu au putut lucra și m-a deranjat foarte tare chestiunea asta pentru că puteau să facă altfel de lucrări în perioada în care timpul nu le permite să facă ceea ce-și propuneau”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Tișe promite că, în afară de chestiunea suspendării contractului pentru o zi, nu există alte probleme. Lucru greu de imaginat luând în vedere cât de dezastruos a fost gestionat terenul de administrația județeană în ultimii ani.

În ceea ce privește contractul, ei sunt în termen, dar mă așteptam, așa cum au promis, să lucreze chiar dacă a fost vreme de ninsoare ieri. Suntem tot timpul acolo, îi monitorizăm, sperăm să înțeleagă cât e de important. Până acum nu am ce să le reproșez, decât această chestiune, cu suspendarea de ieri care au cerut-o. Suntem în grafic.

Au reușit în două zile să decoperteze, deja în a treia zi au săpat pentru a da adâncimea necesară. Deci lucrurile merg bine. Dorința mea este să reușim, dacă vom putea, cât mai repede să nu piardă echipa cât mai multe meciuri. Asta este dorința mea. Acum o să vedem cum vom fi înțeleși de ei. Aceștia sunt oameni de afaceri și nu prea îi preocupă unde joacă echipa de fotbal, dar pe noi ne preocupă și atunci încercăm fără să facem rabat de la calitatea lucrărilor pentru că pe urmă întrăm în altă poveste să ne spună că i-am grăbit și de asta o să stea noroiul și apa pe gazon”, a adăugat Alin Tișe.

Amintim că firma Eco Garden, condusă de Mircea Crăciun un personaj apropiat de marii liberali clujeni, a pus mâna numai pe 24,43% din contractul de schimbare a gazonului de pe Cluj Arena. Mai precis, Crăciun va încasa 635 de mii de lei pentru că are ”know-how”. Tot așa a prins și contractul de întreținere a spațiilor verzi din Cluj-Napoca, iar rezultatele se văd. Angajații nu au fost plătiți anul trecut și nu s-a tuns iarba cu săptămânile. 

Lucrările de schimbare a gazonului de pe Cluj Arena sunt făcute de un consorțiu format din 5 firme de profil:

SPORTS FIELDS – 36,13 % - lucrări de instalare gazon (experiență relevantă: schimbare gazon stadion CFR Cluj)

GREEN CITY CARE S.R.L. -  24,85 % - lucrări decopertare, realizare substrat, așternere strat nou de substrat nisip, verificare sistem de irigații 

ECO GARDEN CONSTRUCT SRL - 24,43 % - îndepărtare gazon actual , know-how,  mentenanță ulterioară 10 luni 

HOBBIT INTEGRAL RO SRL – 14,58 % - servicii de furnizare și montare instalații de încălzire teren joc 

ELIO INDUSTRIAL SRL – 0,01% - servicii de proiectare linii electrice”, precizează oficialii CJ Cluj. 

Comentarii Facebook