Consiliul Județean Cluj nu își asumă nicio vină în privința podului provizoriu din Bonțida, care a crăpat după 3 zile - FOTO


Știri de Cluj a solicitat Consiliului Județean Cluj precizări în legătură cu haosul creat de demolarea podului de la Bonțida, de peste Someș. În paralel a fost amenajat un pod provizoriu, pe care oamenii l-au folosit până când a crăpat. Podul a avut o durată de viață de numai 3 zile, iar oamenii din comună spun că a fost realizat prost. 

Fără acest pod provizoriu, închis pentru că nu are autorizație de a fi folosit din partea Poliției, comuna este ruptă în două. Copiii nu pot merge la școală, dacă locuiesc pe malul opus al Someșului. Cei care muncesc în Jucu, Cluj-Napoca sau Gherla, nu mai pot trece Someșul, fiind nevoiți să ocolească pe alte rute. 

Consiliul Județean Cluj spune că podul provizoriu nici nu trebuia să fie folosit, pentru că era numai pentru șantier.

Podul vechi este demolat și se află în plin proces de refacere totală în cadrul proiectului cu finanțare europeană Drumul Bistriței.

Până la completa refacere a podului vechi, preconizată a fi finalizată anterior sfârșitului lunii iulie 2023, rutele alternative vor fi cele stabilite de Poliția Rutieră și Primăria Bonțida.

Astfel, din direcția Cluj-Napoca se va putea merge către Bonțida prin Jucu, nefiind necesar a fi parcurși kilometri semnificativi în plus.

În același timp, dinspre Dej se va putea merge prin localitatea Fundătura și prin Răscruci, fără kilometri semnificativi în plus, pentru autovehicule de maximum 3.5t.

Consiliul Județean Cluj reamintește faptul că cea care stabilește rutele alternative, în acest context, este Poliția Rutieră.

În ceea ce privește podul care a fost prezentat în imagini, acesta nu era unul public, deschis circulației rutiere, ci un pod tehnologic, provizoriu, de șantier, amenajat de constructor exclusiv pentru folosința constructorului în vederea facilitării și urgentării muncii la refacerea drumului.

Acesta nu este un pod destinat publicului, nefiind avizat și autorizat pentru circulație publică.

În acest context, e evident faptul că nu este vorba despre un pod care s-ar fi construit, demolat sau care ar fi crăpat. Acest pod nu a fost dat în folosință publică niciun moment, fiind un pod ce făcea parte din organizarea de șantier”, precizează Consiliul Județean Cluj.

Oamenii din comună îi contrazic pe cei de la Consiliul Județean Cluj, care se vede că nu au fost în teren. Podul a fost folosit de copii pentru a merge la școală, de microbuze pentru a traversa și a ajunge la Bosch.

Cluj - Pod provizoriu peste Someș, crăpat după numai 3 zile de la deschidere. ”Dorel” și-a bătut joc de fondurile europene - FOTO

Primarul comunei Bonțida, Emil Cărhaț, a spus că cei de la Consiliul Județean Cluj, cei care fac lucrarea de modernizare a drumului și de refacere a podului, nu își asumă nicio responsabilitate. 

Bonțida ”ruptă” în două de un pod provizoriu, care a crăpat după 3 zile și e închis. Primarul: ”Nimeni nu își asumă responsabilitatea”

Dovada este că au trimis comunicat cu rutrele de ocolire, abia după ce podul a crăpat. Până atunci nu s-au impus rute, pentru că toată luema folosea podul provizoriu, despre care acum spun că era numai pentru muncitorii care lucrau la drum și la realizarea noului pod.

În Bonțida era un pod vechi de 60 de ani, care este în proces de demolare. În locul lui se va face altul, nou, la pachet cu refacerea drumului, totul fiind realizat din fonduri europene. 

Vedeți mai jos imagini realizate miercuri, 5 aprilie. Podul a crăpat mai mult.

338184085_2865735766896332_3792441570696749901_n.jpg339355527_612355530396815_2586485486191036394_n.jpg339432110_796056851937216_4750313173664682142_n.jpg

Comentarii Facebook