Marti 29 Noiembrie

Tișe este în duel cu Ministrul Sănătății, după descinderea la Spitalul Clinic Județean Cluj


Consiliul Județean Cluj îi solicită ministrului Pintea să nu mai folosească sănătatea drept lance în campania electorală, după ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut o vizită inopinată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj și a criticat mizeria, indicând drept vinovat autoritățile județene, în speță Consiliul Județean Cluj, care administrează starea clădirilor.

Aflat în campanie electorală, Ministrul Sănătății Sorina Pintea se miră la ceas de noapte și se acuză pe sine. Constatările referitoare la situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca sunt, de fapt, acuzații aduse propriului minister fiindcă spitalul este în subordinea directă a Ministerului Sănătății.

O miră dezorganizarea pe doamna ministru? Nu sunt ambulanțe suficiente? Nu se fac operații în weekend? Toate acestea țin de modul în care ministrul organizează activitatea ministerului, prin însăși misiunea pe care o are.

Consiliul Județean Cluj are în proprietate exclusiv clădirile Spitalului Județean și are sarcina de a investi în lucrările majore care țin de consolidarea și modernizarea clădirii. Igienizarea și lucrările curente sunt în sarcina ministerului.

Cu toate acestea, în anul 2018, Consiliul Județean a investit numai în acest spital 3.291.590 lei iar pentru primul trimestru din 2019 a alocat 1 milion de lei. Mai mult, tot pentru Spitalul Județean, Consiliul Județean Cluj a accesat și câștigat fonduri europene în valoare de 13.182.344 lei pentru dotarea ambulatoriului spitalului.

Consiliul Județean Cluj îi solicită public ministrului Pintea să nu mai folosească sănătatea drept lance în campania electorală”, acuză Alin Tișe, președintele Consiuliului Județean Cluj.

Ce a găsit Ministrul Sănătății în vizită la UPU Cluj: Mizerie și dezorganizare - FOTO

Comentarii Facebook