La Timișoara se pot demola garajele, la Cluj-Napoca nu. Se pierd voturi? - FOTO


Primarul din Timișoara, Nicolae Robu, nu se teme că pierde voturi dacă demolează garajele, iar rezultatele se văd. 

Iată ce a rezultat prin acțiunea “Buldozerul X” (nimeni nu mai știe la ce valoare a ajuns X, dar se știe sigur că va exista un X+1, mereu un X+1, până când orașul va fi curățat de astfel de construcții! )!

Menționez că numărul garajelor demolate este 39, iar numărul locurilor de parcare create este 60. În privința aspectului zonei, nu se pot face comparații!”, a scris primarul Robu, pe Facebook.

Prin comparație, primarul Emil Boc vorbește de ani de zile de demolarea garajelor, dar o face în ritm de melc, probabil pentru a nu supăra electoratul.

În Cluj-Napoca, toate spațiile dintre blocuri, pe care fostul regim comunist a prevăzut parcări, au fost umplute după Revoluție cu garaje. Multe nu au niciun fel de autorizație, dar nimeni nu le demolează.

După cum o arată cifrele, s-ar obține un număr aproape dublu de parcări prin demolarea acestor construcții ilegale, de multe ori. În Cluj-Napoca sunt 11.000 de garaje, iar prin demolare s-ar obține aproape 18.000 de locuri de parcare, adică circa 8.000 de șoferi care acum parchează pe străzi și afectează traficul ar putea parca între blocuri. 

-----------------------------

UPDATE

Primăria Cluj-Napoca precizează că a demolat pe parcursul anului trecut 319 garaje. În locul acestora au demarat construcții de parkinguri, după cum urmează:

-strada Mogoșoaia – 113 garaje desființate – va fi construit parking cu 292 parcări;

-strada Primăverii nr. 8 – 110 garaje desființate – va fi construit parking cu 266 parcări;

-strada Primăverii nr. 20 – 61 garaje desființate – va fi construit parking cu 379 parcări;

Pe lângă parkinguri, au mai fost înființate 29 locuri de parcare pe strada Brateș, în locul celor 35 de garaje demolate.

------------------

UPDATE 1

Conform radiotimișoara.ro, până în 12 aprilie 2019, Primăria Timișoara demolase deja 1000 de garaje. ”Am tot spus că trebuie avută grijă. Garajele nu au viabilitate în Timișoara, nu pot fi păstrate pe termen lung. Dacă cineva se hazardează să dea bani pe un garaj, cu ocazia cumpărării unui apartament, este problema lui, sunt riscurile lui. Noi vrem să demolăm toate garajele pentru ca în tot orașul, în locul lor, să facem amenajări frumoase, civilizate, funcționale. Nu se poate face lucrul acesta peste noapte”, spune Nicolae Robu.

Comentarii Facebook