Deputat clujean, amendat de jandarmerie după ce a făcut grafitti pe un panou FOTO


Deputatul independent clujean Adrian Dohotaru a fost amendat, joi, de către jandarmii din Satu Mare după ce acesta a scris un mesaj pe un panou publicitar.

Astfel, Dohotaru a primit o amendă de 100 de lei pentru că a scris mesajul „RO nu este ţara muncii ieftine” pe un panou publicitar al companiei Electrolux.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Cristian Silaghi, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că deputatul Adrian Dohotaru a fost cooperant când a primit amenda: „Jandarmeria Satu Mare a aplicat o amendă de 100 de lei d-lui Dohotaru pentru încălcarea Legii 61/1991, articolul 2, punctul 14. Acesta a scris pe un panou publicitar din Satu Mare şi a fost cooperant, a dat dovadă de bun simţ, s-a comportat civilizat şi nu a făcut caz de funcţie, astfel că a primit amenda minimă”, a spus Silaghi.

Sancţiunea a fost aplicată pentru „scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate”.

Deputatul și-a explicat gestul prin intermediul unei postări pe Facebook, în care susține că mesajul este unul de solidaritate cu angajații companiei respective.

Solidaritate cu lucrătorii Electrolux! E primul meu graffiti ca om politic, ca gest de nesupunere civică, la protestul sindical din faţa întreprinderii, de faţă cu sindicaliştii, media şi jandarmeria. Sper ca puterea politică, dar şi opoziţia, să pună pe agenda publică tema justiţiei sociale, regasită în mai multe proiecte legislative pe care le-am depus: o nouă lege a dialogului social, corelarea salariului minim cu un coş pentru trai decent, amenzi mai mari pentru ore suplimentare ilegale etc”, a scris Dohotaru pe Facebook.


Comentarii Facebook