Senatorul Vasile-Cristian Lungu, prezent la unul dintre cele mai mari evenimente politice din SUA


În fiecare an, la începutul lunii februarie, Congresul Statelor Unite ale Americii împreună cu The Fellow Foundation organizează "Mic Dejun cu Rugăciune" (National Prayer Breakfast), un eveniment de tradiție pentru politicienii americani încă din 1930 și membrii importanți din scena politică internațională.

Anul acesta, evenimentul s-a ținut în 6 februarie, în Washington D.C, iar printre cei prezenți s-a numărat și senatorul Cristian Lungu (PMP), el fiind singurul membru al Parlamentului României care a fost invitat. Președintele SUA, Donald Trump a ținut un discurs de respiro, venint la câteva ore după achitarea acestuia de către Senatul SUA, în care a subliniat importanța luptei împotriva relei credințe și încurajarea exprimării religioase a tuturor grupurilor spirituale. Președintele Trump a punctat în discursul său și importanța libertății religioase și acțiunile administrației Trump în încurajarea libertăților religioase. Donald Trump a afirmat și că „orice copil este un dar sfânt de la Dumnezeu”, întărind poziția republicanilor anti-avort.

Este o onoare pentru mine ca membru al Parlamentului României să fiu invitat în acest an la National Prayer Breakfast. După achitarea de Senat a președintelui Trump este primul eveniment la care este prezent, iar remarcile pe care le-a făcut aici au întărit poziția SUA împotriva persecuției religioase a creștinilor care are loc acum mai ales în Africa, Orientul Mijlociu și China.” a afirmat senatorul Vasile-Cristian Lungu.

National Prayer Breakfast a început acum peste 70 de ani ca o adunare a congresmenilor americani cu scopul de a se ruga pentru credință și pentru a reduce divergențele între grupurile religioase.


Comentarii Facebook