Senatorul PSD Alexandru Cordos sustine ca PDL comaseaza Liceul Sanitar Victor Babes ca sa dea cladirea UDMR -ului


Senatorul PSD Alexandru Cordos sustine ca PDL comaseaza 6 scoli din judet, intre care si liceul sanitar, pentru a multumii UDMR -ul, care primeste astfel o noua cladire din centrul orasului.

Parlamentarul sustine ca este vorba despre un troc menit sa mentina UDMR la putere, dar care este operat pe spatele elevilor.

"Cer ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, stoparea actiunii de comasare a sase scoli si licee din judetul Cluj, preconizate de ISJ, si sa gaseasca solutii cu autoritatile locale si ISJ. Este vorba de elevi, de patrimoniu, de profesori. Motivele invocate pentru comasare sunt un pretext al PDL de a face un favor UDMR. Este doar un troc intre PDL si UDMR, o presiune si un pret pe care il plateste PDL, alaturi de Legea educatiei, in defavoarea cetatenilor, pentru a se mentine la putere pe spatele elevilor si profesorilor. Liceul maghiar Brassai Samuel va ramane, in urma comasarii, in cladirea Liceului sanitar Victor Babes, iar elevii romani de aici vor fi repartizati in alte licee", a declarat Cordos.

Sindicatul Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean (SLIPC) a protestat fata de actiunea de comasare a sase scoli din licee din judet si a cerut Inspectoratului Scolar Judetean Cluj infiintarea unei comisii paritare in care sa fie dezbatuta oportunitatea acestei comasari.

Presedintele SLIPC, Lucia Cojocaru, a precizat ca sunt vizate de comasarea care va intra in vigore in 1 septembrie 2011 scolile: nr.2 din Gherla, scoala Speciala Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva, Grupul scolar Material Rulant Unirea, Liceul Sanitar Victor Babes, Colegiul Economic Iulian Pop si Liceul Teoretic Brassai Samuel.

Comentarii Facebook