Liceul sanitar Victor Babes din Cluj Napoca se desfiinteaza! Vezi ce alte scoli se comaseaza


Liceul sanitar Victor Babes din Cluj Napoca se desfiinteaza si elevii vor fi mutati la Colegiul Teoretic Ana Aslan. Sindicalistii protesteaza fata de aceasta masura, dar si fata de alte comasari.

Sindicatul Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj (SLIPC) protesteaza fata de hotararea preliminara a conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Cluj (ISJ) de comasare din 1 septembrie 2011 a sase scoli intre care: Scoala nr.2 Gherla, scoala Speciala Centru de Resurse si Documentare privind Educatia Incluziva, Grupul scolar Material Rulant Unirea, Liceul Sanitar Victor Babes, Colegiul Economic Iulian Pop si Liceul Teoretic Brassai Samuel.

Presedintele SLIPC, Lucia Cojocaru, a declarat ca motivul invocat de conducerea ISJ Cluj pentru comasare este faptul ca imobilele in care functioneaza aceste scoli sunt retrocedate si chiria este prea mare pentru a fi suportata.

"Consecinta reala a acestor comasari este desfiintarea unor scoli si licee cu traditie, precum Liceul Victor Babes, brand in profil sanitar, singurul dn judet, care se va muta la Colegiul Tehnic Ana Aslan, ca sa cedeze locatia Liceului Teoretic Samuel Brassai, alungat de unitarieni in vecini. Se desfiinteaza astfel inca un liceu romanesc, in locatia caruia a functionat si scoala postliceala pentru cadre medicale medii, ireprosabil pregatite si care lucreaza si azi in clinicile din municipiu", a precizat Lucia Cojocaru.

Colegiul Economic Iulian Pop va fi mutat la Colegiul Tehnic Napoca, in cartierul Manastur, iar elevii de la Grupul scolar Unirea, scoala cu o vechime de 36 de ani, vor fi mutati o parte la Grupul scolar Industrial Tehnofrig, altii la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, dar si la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania.

Lucia Cojocaru a mai afirmat ca solicita conducerii ISJ Cluj sa infiinteze o noua comisie paritara pentru a discuta noile comasari.

"In acest scop, asteptam reactiile directorilor si ale profesorilor din scolile vizate si nu in ultimul rand ale parintilor elevilor, pentru a orienta discutia pe detalii referitoare in primul rand la soarta personalului angajat, dar si la situatia elevilor si a patrimoniului scolar din unitatile ce urmeaza a fi restructurate. Scopul nostru nu este de a inflama un scandal inutil, ci de a evita gafe precum cele produse anul trecut, precum pierderea unor proiecte europene de milioane de euro pe considerentul unor economii iluzorii, eludarea specificului scolilor vocationale, dezafectarea unor localuri recent renovate, supradimensionarea programului zilnic si reducerea  randamentului la invatatura al elevilor pusi sa faca naveta, incalcarea unor principii ergonomice elementare, chiar aparitia unor riscuri si pericole legate de sanatatea elevului mic, cheltuielile suplimentare din partea parintilor etc. Toate aceste considerente trebuie luate in discutie cu toata responsabilitatea, de la caz la caz. Speram sa gasim intelegere la oamenii de onoare ai ISJ care nu sacrifica comenzii politice interesul invatamantului", a mai afirmat Lucia Cojocaru.

Sindicalistii atrag atentia ca in luna februarie 2009 s-a luat decizia comasarii altor 21 de scoli, fara ca Inspectoratul Scolar Judetean Cluj sa discute cu profesorii.

Comentarii Facebook