Licitatie "servita" pentru construirea Salii Polivalente? Vezi ce acuzatii aduce PSD Cluj


Reprezentantii PSD Cluj ridica semne de intrebare in legatura cu ofertele depuse de cele trei firme care s-au inscris la licitatia pentru construirea Salii Polivalente.

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a acuzat conducerea primariei a organizat "partinitor" licitatia.

"Sunt unele discutii legate de cele trei firme care s-au inscris ca nu ar respecta criteriile si ca una s-a inscris in licitatie pe ultima suta de metri. Noi consilierii nu suntem reprezentanti in comisia de licitatie asa ca informatiile nu ajung la noi, desi pana acum eram inclusi", a declarat Remus Lapusan.

 

Reprezentantii primariei recunosc ca una dintre firme, SC Dafora SA, a cerut permisiunea sa depuna la dosar inca un certificat fiscal, dar ca nu era ceva care sa influenteze licitatia. "Dafora si-a depus oferta in termenul legal, dar a avut o completare de depus, care a fost avizata de reprezentantul Directiei de Finanate Cluj. Dar nu este vorba de un act privind documentele decalificare", a mai precizat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al primariei Cluj Napoca.

 

Presedintele PSD Cluj sustine ca este suspect faptul ca ofertele depuse de cele trei societati sunt cu 50% mai mici fata de valoarea estimata de catre firma care a realizat studiul de fezabilitate.

"In aceasta privinta se ridica doua semne de intrebare: fie societatea care a facut studiul are unele interese pentru ca are comision din valoarea totala a investitiei si daca zice 100 de milioane primeste mai mult decat daca ar zice 50 de milioane de lei, fie firmele depun oferte atractive, mult mai mici, pentru a castiga si cer ulterior bani prin acte aditionale", a mai spus Remus Lapusan.

Deschiderea ofertelor depuse de firmele Dafora, Con-A si ACI, pentru licitatia privind Sala Polivalenta, a fost facuta, iar castigatorul va fi stabilit luni, 29 noiembrie, dupa analizarea acestora.

Purtatorul de cuvant al Primariei, Oana Buzatu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca pretul propus de firma care a asigurat consultanta este unul estimativ si ca valoarea finala este stabilita in functie de ofertele firmelor. "S-a facut o selectie de oferta si comisia va decide cine castiga proiectul. Legat de acuzatia ca nu au fost chemati consilieri in comisia de licitatie, nici pana acum nu au fost prezenti desi au avut ocazia", a completat Oana Buzatu.

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a declarat ca informatia este falsa pentru ca "am fost in comisie la imprumutul de 300 de milioane de lei, la contractul privind modernizarea celor 288 de strazi, dar si la alte proiecte mari. Nu stiu ce interese sunt sa ne tina departe de acest proiect".

La licitatia privind Sala Polivalenta, cel mai bun pret a fost oferit de catre Con-A, 50,9 milioane de lei fara TVA, pe locul doi este firma Dafora, cu 88,2 milioane de lei, iar pe trei este ACI, care a cerut un pret de 91,8 milioane de lei fara TVA.

Executia constructiei ar urma sa dureze 36 de luni, iar pretul cerut de primaria Cluj-Napoca este de 105 milioane de lei. Sala Polivalenta ar urma sa aiba 7.000 de locuri, dar si un parking cu o capacitate de circa 400 de locuri.

Comentarii Facebook