Seful PSD Cluj inregistrat de un membru exclus: "Cine greseste, cine poate ca n-o gresit, dar a cazut victima ... a cazut VICTIMA - AUDIO


Seful PSD Cluj, Remus Lapusan, un apropiat al liderului PSD, Victor Ponta, are o strategie de campanie iesita din comun. Filozofia lui Lapusan este una simpla si consta in exluderea membrilor de partid activi.

 

"Cine greseste, cine poate ca n-o gresit, dar a cazut victima, a cazut victima", le spune presedintele PSD Cluj celor care au curaj sa sustina public ca partidul si-a pus pe listele de candidati, oameni care s-au compromis politic sau care nu au suficiente merite pentru a putea sa emita pretentii la un astfel de loc.

Asta a patit presedintele organizatiei de tineret din cadrul PSD Campia Turzii, Ionut Geana. Pentru ca a avut curajul sa il critice in public pe presedintele organizatiei municipale, Petre Pop, un apropiat al liderului PSD Cluj, Remus Lasusan, Ionut Geana a fost exlus in doar trei zile din partid. "In ziua cand am facut acele afirmatii, prin care il criticam pe seful PSD din Campia Turzii, Petre Pop, pentru ca a votat in Consiliul Local majorarea unor taxe la salubritate, am fost chemat la partid si exclus. Nu a contat activitatea mea din trecut sau faptul ca am lipit afise, m-am implicat in toate activitatile partidului. In PSD, gasca conduce si drept urmare cine iese din rand este automat exclus", povesteste tanarul fost PSD-ist.

Statulul PSD nu conteaza la PSD Cluj, unde Lapusan dicteaza dupa bunul plac. Geana mai spune ca a atacat decizia de excludere la Comisia de Etica si Arbitraj. "Cand m-am dus acolo mi-au spus ca ei nu au ce sa mai faca deoarece comunicatul privind excluderea mea din partid era deja redactat si ca le pare rau", mai spune Geana.

Seful PSD Cluj: "Tu sa spui ca sustii PSD"

Ionut Geana l-a intrebat si pe Remes Lapusan daca in PSD mai sunt permise opiniile si daca pentru acest lucru poti sa fi dat afara din partid. Replica lui Lapusan arata clar filosofia PSD-ului. "Noi ne ducem direct la tinta. Cine greseste, cine poate ca n-o gresit, dar a cazut victima, a cazut victima. Dupa alegeri o sa vedem daca poti sa mai vii inapoi in partid, si asa mai departe. Noi nu putem sa toleram chestiuni din astea, indiferent ca a fost sau nu a fost, sau nu mai stiu eu ce. Noi acum nu putem sa mai discutam ... noi acum trebuie sa vedem cum castigam, nu cum pierdem", a spus Lapusan.

Dialogul dintre fostul sef al tineretului PSD din Campia Turzii si Remus Lapusan a fost inregistrata de primul. "Am vrut sa fiu sigur ca o sa am o proba. De aceea am inregistrat discutia pentru ca sa am o proba pentru ca daca nu aveam inregistrarea puteau sa spuna ca nu fost nicio discutie. Acum nu mai pot sa spuna nimic", a mai spus Geana.


Lapusan a incheiat si cu o amenintare voalata la adresa tanarului Ionut Geana. "Sa nu fii impotriva PSD. Tu trebuie sa inveti ca trebuie sa stii cand sa vorbesti si cand sa taci. Ai grija cu cine te intalnesti. Vezi ca acolo am facut o campanie, cu Romania Libera cu ... Acolo se tem ca Hanga o sa castige si acum incearca sa dezbine. Singurul lucru bun pe care il poti face este sa il lauzi pe Hanga (candidatul PSD la Campia Turzii)".

Ii apare numele in dosarul Apostu

Numele lui Remus Lapusan apare in dosarul de coruptie care il priveste pe Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, arestat pentru luare de mita.

 

Lapusan este cercetat de Agentia Nationala de Integritate pentru conflict de interese deoarece, in calitatea lui de consilier local, in cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca, a votat ca parcul de autobuze si troleibuze al Regiei Autonome de Transport Urban Calatori (RATUC) sa fie asigurat chiar de firma unde este director.

 

Regia de Transport este subordonata Consiliului Local Cluj-Napoca, iar Remus Lapusan a votat in cadrul acestui for pentru bugetul anual al regiei. Remus Lapusan a negat in permanenta ca s-a ocupat de aceasta afacere, dar semnatura lui apare pe contractele dintre firma Uniqa, unde politicianul este director general, facute publice de DNA.

Comentarii Facebook