Boc cere Guvernului Ponta sa majoreze salariile bugetarilor cu 16%, nu cu 8%


PDL solicita Guvernului Ponta majorarea salariilor cu 16% si nu cu 8% intr-o prima transa.

"Comisia de Munca a Partidului Democrat Liberal solicita Guvernului Victor Ponta sa majoreze salariile bugetarilor cu 16%, asa cum se angajase Executivul condus de Mihai Razvan Ungureanu, si nu cu 8%, cum a anuntat in aceasta dimineata ministrul Finantelor, Florin Georgescu. Apreciem ca transa de majorare de 8% reprezinta un esec al negocierilor purtate cu FMI si Comisia Europeana si arata nivelul de incredere pe care organismele internationale cu care Romania are acorduri il ofera guvernarii de stanga instalate in tara noastra", se arata in comunicatul PDL.

PDL a mai precizat ca majorarea salariala este rezultatul aplicarii, in ultimii doi ani, a unor politici si masuri economice prudente. "Prin urmare, cerem Guvernului Ponta sa explice esecul negocierilor cu privire la cresterea salariilor in sistemul bugetar asa cum a promis", se mai arata in documentul citat.

 

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat ca salariile bugetarilor vor creste din 1 iunie cu 8%, iar restul pana la 15% in octombrie - noiembrie.

Deficitul bugetar pe 2012 a fost negociat la 2,25% din PIB, adica o extensie de 0,35%, scrie Mediafax.

Premisul desemnat a mai spus ca delegatiile FMI, a Bancii Mondiale si a Comisiei Europene si-au dat acordul de principiu pentru aceasta majorare.

Comentarii Facebook