Remus Lăpușan la procesul lui Apostu: Nu eu am semnat polițele de asigurare de la RATUC

 

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a fost audiat în procesul lui Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, cercetat pentru fapte de corupție. 

 

Remus Lăpușan este preşedintele companiei de asigurări de viaţă de la Uniqa, din august 2003 şi până în februarie 2011, iar acum este director la Directoratul UNIQA Asigurări de Viață.

 

Am fost consilier local în cadrul Consiliului Local Cluj Napoca până în 2012. Din calitatea de director al Uniqa, în perioada 2007-2011 nu am semnat niciun contract de asigurare cu societatea RATUC. Precizez că nicio poliţă de asigurare nu am semnat-o eu. De asemenea, precizez că poliţele de asigurare se semnau de centrala unităţii şi nu de directorul de sucursală. Cunosc că în timp au fost încheiate poliţele de asigurare între UNIQA cu RATUC. Aceste poliţe au fost intermediate şi au fost vândute de societatea de intermediere, Grup Frarom, condusă de Aspazia Droniuc. Noi, la Cluj aveam sute de intermediari, între care şi Grup Frarom”, a declarat Remus Lăpușan. 

 

Președintele PSD Cluj a mai spus că știa că ”există poliţe de asigurare între RATUC şi Uniqa, făcute prin intermediul Grup Frarom. Cu privire la convenţiile de asigurare, în acestea apare numele meu la rubrica director, dar semnătura nu este a mea. Probabil că este semnătura directorului adjunct Coroiu Valentin. Nu am semnat niciodată poliţele de asigurare cu RATUC. Prin convenţii, UNIQA era de acord cu plata în rate a poliţei de asigurare. Eu nu am semnat convenţiile cu RATUC pentru că acestea nu au ajuns la mine, probabil că le-aş fi semnat dacă ar fi ajuns la mine. Poliţele de asigurare erau întocmite concomitent cu aceste convenţii de asigurare prin care eram de acord cu plata în rate. O cunosc pe Aspazia Droniuc. Era agent de asigurări la firma UNITA (n.red. devenită între timp UNIQA) încă înainte să mă angajez eu acolo”, a mai spus Remus Lăpușan. 

 

Cine aprobă cazurile speciale?”, l-a întrebat judecătoarea pe Lăpușan, făcând referire la plata în rate a asigurărilor. ”Legea!”, a răspuns ferm președintele PSD Cluj. 

 

Nu vă impută nimeni nimic. Vrem doar să vedem care e situaţia”, a mai adăugat judecătoarea, iar Lăpuşan a replicat: ”Nu cunosc condiţiile speciale care au fost acordate RATUC”.  

 

Remus Lăpușan a fost chemat ca martor în proces chiar de Sorin Apostu.

 

Următoarea înfățișare va avea loc în 10 decembrie, când va fi audit și directorul adjunct al UNIQA, Coroiu Valentin.

Comentarii Facebook