Primăria promite iarăși Aquapark la Cluj! Oare să fie iarăși praf electoral sau chiar se va face?


Primăria Cluj-Napoca a publicat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru ridicarea Aquaparkului Ștrand Grigorescu, pe locul unde acum este ștrandul Sun.

Viitorul aquapark va fi amplasat pe un teren de 5 hectare, pe malul sudic al râului Someș.

Aquapark-ul va fi configurat în principal din corpul clădirii principale, care va funcționa pe tot parcursul anului și va găzdui facilități precum vestiare, spații de alimentație publică, ansamblu de wellness și spa, sală de fitness, aerobic și cycling, dar și un complex de bazine acoperite.

În plus, ansamblul va include o zonă de agrement în aer liber, accesibilă în timpul sezonului estival, oferind piscine și zone de recreere pentru copii și adulți, plajă în aer liber, clădire de acces și construcții independente destinate alimentației publice și spațiilor comerciale. De asemenea, se prevede construirea unei parcări subterane cu 249 de locuri.

Suprafața spațiilor verzi efective, organizate pe teren natural, va acoperi minimum 50% din întreaga suprafață a zonei verzi și va include exclusiv vegetație (joasă, medie și înaltă). Suprafețele cu orice formă de acoperire sunt considerate spații deschise.

Complexul are capacitatea de a deservi aproximativ 3.000 de persoane pe zi în timpul sezonului estival, din care 800 vor fi în interior și 2.200 în exterior.

Principalele componente ale corpului clădirii principale includ:

Recepție/casă de bilete;

Vestiar dimensionat corespunzător numărului de vizitatori;

Birouri și spații administrative;

Spații comerciale;

Spații de alimentație publică, inclusiv un restaurant "à la carte" și o zonă de "food cort";

Grupuri sanitare pentru femei (prevăzute cu salon "Mama și copilul"), bărbați și persoane cu dizabilități, având în vedere capacitatea complexului și normele sanitare în vigoare.

Ansamblul de bazine acoperite este proiectat să funcționeze atât în timpul verii, cât și în timpul iernii, și va include:

Zona Family & Kids, compusă dintr-un bazin interior cu jeturi de hidromasaj, baby pool, o plajă inundată cu jocuri de tip "Spray Action" și un bazin cu tobogane adaptate pe categorii de vârstă;

Spații pentru șezlonguri, dimensionate corespunzător numărului de utilizatori, cu adâncimea apei conform destinației și specificului fiecărui bazin în conformitate cu prevederile legale;

Punct de prim ajutor;

Spații anexe;

Spații tehnice aferente.

Alte facilități prevăzute includ o parcare adecvată pentru personalul angajat și vizitatori, precum și stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, amplasate în zona dedicată parcărilor cu acces pentru vizitatori.

În ceea ce privește zona de agrement exterioară pe timpul verii, aceasta va include:

Locuri de joacă diferențiate pe categorii de vârste pentru copii, precum și zone destinate adulților, inclusiv o zonă de fitness în aer liber;

Parcare subterană cu două niveluri sub clădirea de acces, oferind un număr total de 249 de locuri de parcare;

Piscine și bazine pentru copii și adulți, cu adâncimea apei ajustată în funcție de destinație și specificul fiecăruia, cum ar fi:

• Bazin exterior "Infinity";

• Bazin exterior "Adult" cu vedere panoramică "View";

• Bazin exterior "Adults" cu atracții precum jeturi de hidromasaj;

• Bazin exterior "Wave Pool";

• Traseu acvatic (bazin) "Lazy River";

• Bazin pentru copii "Baby Pool" cu atracții specifice;

• Plajă inundată cu jocuri de tip "Spray Action";

• Ansamblu tobogan exterior independent, cu bazinul de aterizare aferent și mobilier specific în bazinele pentru copii;

Plajă exterioară în jurul bazinelor și o zonă separată de plajă (suprafață nisip, suprafață înierbată, șezlonguri, hamace etc.);

Construcții independente destinate spațiilor comerciale și alimentației publice;

Zone de odihnă umbrite;

Zonă cu nisip pentru diverse activități.

Clădirea de acces va include:

Recepție/casă de bilete;

Vestiar dimensionat corespunzător numărului de vizitatori;

Grupuri sanitare pentru femei, bărbați și persoane cu dizabilități, inclusiv un salon "Mama și Copilul", ținând cont de capacitatea complexului și de normele sanitare în vigoare pentru astfel de obiective.

Valoarea estimată a investiției se situează între 20 și 40 de milioane de euro, iar finanțarea va proveni din bugetul local. În intervalul 19 februarie - 4 martie 2024, publicul este îndemnat să transmită propuneri și observații referitoare la propunerea preliminară a PUZ la adresa de e-mail registratura@primariaclujnapoca.ro sau la registratura primăriei, Calea Moților nr. 7.

3_piese-desenate_page-0001.jpg3_piese-desenate_page-0002.jpg3_piese-desenate_page-0003.jpg3_piese-desenate_page-0004.jpg3_piese-desenate_page-0005.jpg3_piese-desenate_page-0006.jpg

Comentarii Facebook