Noua dreapta aduce 200 de oameni la marsul in memoria lui Avram Iancu, de sambata


Organizatia extremista Noua Dreapta anunta ca, sambata, 17 martie, la marsul lui Avram Iancu din Cluj-Napoca vor participa 200 de persoane.

Ciprian Popa, coordonator departament recrutari Noua Dreapta Cluj, a declarat ca vor veni oameni din toata tara, dar si din Republica Moldova.

"Noua Dreapta organizeaza la Cluj-Napoca de marti pana duminica Saptamana Culturala Avram Iancu. In cadrul acestei manifestari va avea loc miercuri seara un miting comemorativ cu torte in Piata Avram Iancu, joi o expozitie de arta populara, iar sambata este programat marsul memorial Avram Iancu, pe strazile din centrul municipiului, la care asteptam sa participe peste 200 de persoane din toata tara, dar si din Republica Moldova. Duminica va avea loc la Catedrala Mitropolitana un parastas in memoria Craisorului Muntilor", a spus Popa.


Organizatorii sustin ca marsul este "o actiune care militeaza pentru un Ardeal liber, pentru un Ardeal romanesc. Avram Iancu a luptat pentru drepturile noastre in Transilvania si a devenit un exemplu demn de urmat pentru toti romanii. Nu putem sa ne aducem aminte de Avram Iancu fara sa ne aducem aminte pentru ce a luptat el. Avem o datorie morala fata de inaintasii nostri, dar si fata de generatiile care vor veni", a mai afirmat Ciprian Popa.

 
Manifestarea va avea loc sambata, 17 martie.

Comentarii Facebook