Primaria acorda subventii pentru asociatiile care fac actiuni de combatere a consumului de droguri


Primaria Cluj-Napoca acorda subventii pentru asociatiile care fac actiuni de combatere a consumului de droguri.

Muncipalitatea "aduce la cunostinta asociatiilor si fundatiilor clujene, care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala, pentru finantarea liniei prioritare de subventionare 'Persoane supuse riscului de consum de substante toxice-unitati cu competente in preventie, consiliere si interventie in ceea ce priveste dezvoltarea comportamentelor adictive' ca data limita pentru depunerea cererii si documentatiei de solicitare a subventiilor pentru anul 2012, etapa a II-a, este miercuri, 14 martie 2012, ora 16.00".

Municipalitatea clujeana a subventionat anul trecut 12 organizatii clujene, dintre care doar una - Asociatia "Preventis" - s-a incadrat in aceasta linie de finantare. Suma totala a subventiilor a fost de 698.000 de lei.

Printre cele mai importante criterii pe care trebuie sa le indeplineasca organizatiile care solicita astfel de fonduri, se numara: competenta in consiliere, prevenire, evaluare si interventie antidrog; sa fie acreditate de catre Agentia de Plati si Prestatii sociale; sa fie active pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

Documentatiile de solicitare a subventiei, conform prevederilor Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subventii asociatiilor si fundatiilor romane cu personalitate juridica, care infiinteaza si administreaza unitati de asistenta sociala si ale H.G. nr. 1153/2001, modificata si completata prin H.G. nr. 942/2005, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 34/1998, se vor depune la Directia de Asistenta Sociala si Medicala-Serviciul protectie sociala, la adresa de pe str. st. O. Iosif, nr. 2-4, ghiseu relatii cu publicul, telefon de contact 0264-599316.

Comentarii Facebook