Ne cred PROȘTI! Recunosc că Ionuț Rusu, dir. Sălii Polivalente Cluj, și-a luat haine de lux din bani publici, dar i-au dat numai 10% sancțiune


Directorul Sălii Polivalente Cluj, liberalul Ionuț Rusu, a primit numai 10% sancțiune pe 3 luni, în scandalul hainelor de lux. Știri de Cluj a prezentat în exclusivitate acest scandal de proporții (vedeți linkurile de mai jos, cu toate facturile și dovezile), care este acum mușamalizat de liberalii clujeni, care conduc municipiul. 

Practic, aceștia recunosc mai jos că Ionuț Rusu a cumpărat haine lux, marca Hugo Boss, și de alte branduri de lux sau crose de golf, dar spun că directorul a recunoscut și a returnat produsele sau a plătit hainele. Liberalii se întrec în încercări de a mușamaliza cazul. Inițial spuneau că hainele erau pentru muncitorii care fac deszăpezire la Sala Polivalentă Cluj. Acum au schimbat placa și recunosc că hainele erau pentru director, dar că achiziția lor a fost inoportună, pentru că era pandemie. Deci, dacă era un an normal, Ionuț Rusu și-ar fi putut cumpăra liniștit un pulover Hugo Boss de 1000 de lei sau crose de golf.

Ilie Călian, preşedintele Consiliului de Administrație de la Sala Polivalentă, a spus, joi, 2 septembrie, în Consiliul Local că echipamentele și articolele ”de îmbrăcăminte, au fost recuperate la buget, astfel încât Ionuţ Rusu a achitat contravaloarea. În privinţa articolelor sportive, au fost returnate producătorului sau comerciantului, fiind făcută factură de retur (crosele de golf pentru timpul liber). Legat de achiziţia de produse de protocol, băuturi şi alte produse, au fost returnate cele încă sigilate şi contravaloarea celor consumate a fost achitată de Ionuţ Rusu. Consiliul de administraţie a decis sancţionarea cu diminuarea drepturilor salariale ale directorului Ionuţ Rusu de 10% pentru 3 luni”. 

WhatsApp Image 2021-06-07 at 22.29.16.jpeg

E bine că s-a recuperat prejudiciul, dar ar trebui să vedem o sancţiune reală. Diminuarea drepturilor salariale cu 10% nu este o sancţiune pe măsura prejudiciului adus. E şi o problemă de încredere la cum se va folosi bunul public în viitor, iar pentru asta ar trebui să vedem o demisie”, a declarat conslierul local USR, Alexandra Oană.

Viceprimarul Dan Tarcea i-a luat apărarea colegului de partid, Ionuț Rusu: ”Aici nu discutăm de un prejudiciu, pentru că nu au fost achiziţii ilegale, ci inoportune. Este o diferenţă între a fura şi a face nişte cheltuieli inoportune. Să ştiţi că sancţiunile pornesc de la avertisment, diminuarea salariului şi apoi demiterea. Este o prevedere în codul muncii”, a spus Tarcea.

Practic, se recunoaște că Ionuț Rusu și-a luat haine de lux pentru el, din fonduri publice, dar că nu este nicio problemă. Nu s-a comis nicio ilegalitate. Probabil că singura problema este că a fost prins.

Directorul Ionuț Rusu a cumpărat cu banii Sălii Polivalente 12 articole vestimentare, în valoare de 10.000 de lei, de la cel mai scump magazin din Cluj. Factura emisă de Peek & Cloppenburg și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară. Știri de Cluj a întrebat despre ”oportunitatea” achiziției, iar replica a fost că hainele au fost folosite de angajați pentru a munci la deszăpezire.

1. Cămașă Polo Ralph - 629 lei

2. Jeans Boss - 779  lei

3. Jerseu Boss - 989 lei

4. Hanorac Boss - 729 lei

5. Hanorac Noss - 499 lei

6. Jeans Joop! - 359 de lei

7. Hanorac Boss - 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn - 1399 lei

9. Hanorac Boss - 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss - 679 lei

Sala a cumpărat și două articole de îmbrăcăminte pentru femei. Nu se știe pentru cine, iar fosta iubită a directorului Ionuț Rusu, Cristina Petrovici, care lucrează chiar la Sala Polivalentă, a spus că nu a primit nimic.

1. Jachetă Wellensteyn - 1199 lei 

2. Bluză Ralph Lauren - 183 lei

Reprezentanții Sălii au spus că sunt echipamente cu care angajații să deszăpezească aleile din jurul Sălii Polivalente. Știri de Cluj a prezentat facturile, care arată că banii publici au fost ”topiți” de conducere, dar Emil Boc vrea în continuare această ”conducere performantă”.

REVOLTĂTOR! În pandemie, directorul PNL -ist al Sălii Polivalente Cluj ”sparge” banii PUBLICI, pe haine de lux, la cel mai scump magazin din Cluj

În pandemie, conducerea Sălii Polivalente Cluj nu a cumpărat doar haine de lux, ci și ”articole sportive” de la o firmă care vinde crose de golf - FOTO

Sala Polivalentă Cluj și-a cheltuit bugetul pe băutură și gadget -uri, dar l-a dat afară pe un angajat pentru a face economii - FOTO FACTURI

Comentarii Facebook