Lucian Bode, numit ministru interimar al Justiției, deși este implicat în dosarul accidentului rutier provocat de mașina SPP


Lucian Bode a devenit joi ministru interimar al Justiției, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion. Bode, ministru al Internelor în guvernul Cîțu, devine singurul ministru al Justiției din epoca modernă fără studii juridice (e inginer electrician). În plus, el este implicat în dosarul accidentului rutier provocat de șoferul său.

Bode, implicat într-un accident rutier cu mașina SPP

Pe 30 august s-a împlinit un an de la accidentul rutier provocat de mașina SPP în care ministrul Transporturilor de atunci, Lucian Bode, se „odihnea” pe bancheta din spate.

Autoturismul oficialului a depășit o coloană de autovehicule aflate în trafic, pe linie continuă, apoi a lovit un autoturism care circula din sens opus. În urma accidentului, au fost rănite două persoane din autoturismul lovit, iar actualul ministru de Interne a fost rănit la nas.

Dosarul a fost inițial deschis la Parchetul Judecătoriei Pitești, a fost apoi preluat de Parchetul Tribunalului Militar și într-un final, din dispoziția procurorului general Gabriela Scutea, cazul a ajuns la Secția Militară a Parchetului General.

Dosarul este acum în faza administrării probatoriului.

Potrivit CV-ului oficial, Lucian Bode are studii de licență în inginerie, dar și un masterat în Managementul Securității în Societatea Contemporană la Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj. De asemenea, a făcut studii doctorale în Relații Internaționale și Studii Europene.


Comentarii Facebook