Marius Nicoara, cel care a adus Nokia la Cluj: Finlandezii sunt nemultumiti ca nu avem pista si terminal cargo


Senatorul Marius Nicoara, fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, cel care a negociat venirea Nokia la Cluj, a declarat ca reprezentantii concernului finlandez au unele nemultumiri.

"Nu stiu nimic despre plecare lor de la Cluj. Stiu ca erau nemultumiti de faptul ca nu s-a facut pista de 3.500 de metri si ca nu avem un terminal cargo la aeroport. Nokia dorea sa aterizeze la Cluj avioane mari pentru transporturi intercontinentale. Terminalul cargo a fost abandonat, iar pista se face, dar e mica", a declarat pentru Stiri de Cluj senatorul Marius Nicoara.

Fostul presedinte al CJ Cluj a mai spus ca toate proiectele initiate de el, si care urmareau atragerea investitorilor, au fost abandonate de conducerea judetului. "Aveam studiu de fezabilitate pentru pista, aveam toate studiile necesare pentru devierea cursului Somesului. Toate erau pregatite", a mai adaugat Nicoara.

Senatorul a fost auzit in unele medii declarand ca actualul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a neglijat ofensiva initiata in anii 2004 -2008 de atragere a investitorilor. "Banii au fost directionati catre stadion in loc sa fie folositi pentru investitii in judet, care sa genereze bani si bunastare. Trebuiau impacati si fotbalistii si investitorii", ar fi spus Nicoara.

Fostul presedinte al CJ Cluj a fost unul dintre initiatorii proiectului pentru refacerea stadionului municipal, nepermitand continuarea lucrarilor de consolidare a vechii arenei, lucrare inceputa de Napoca Constructii in anul 2004 si care daca ar fi fost dusa la bun sfarsit nu ar mai fi justificat investitia de 36 de milioane de euro in Cluj Arena.

 

Vezi si...

Nokia Jucu se inchide sau isi reduce activitatea cu 90%? Soarta fabricii se decide joi EXCLUSIV

Nokia muta fabrica de la Jucu in Republica Moldova? Scenariile sedintei de joi

Comentarii Facebook