Nokia muta fabrica de la Jucu in Republica Moldova? Scenariile sedintei de joi


De la scenarii catastrofale care vizeaza inchiderea fabricii pana la reducerea numarului de angajati in proportie semnificativa, toate sunt luate in calc de catre angajati.

In timp ce oficialii din staff se feresc sa spuna ce anume se va discuta la sedinta la care va participa directorul Nokia pentru Europa de Est muncitorii sunt mai directi si spun ca cel mai probbil fabrica se va inchide. "In orice caz pentru trei zile fabrica nu va mai functiona. Firma de transport a fost anuntata ca nu se va mai lucra de joi pentru trei zile. A fost o sedinta cu staff-ul in aceasta seara in care s-a spus ca la sedinta de miine se va discuta despre probleme legate de activitatea fabricii in viitor", a spus unul dintre memrbii staff-ului Nokia Cluj.

Scenariul 1 al sedintei de maine se refera la posibilitatea inchiderii fabricii. Surse din interiorul companiei ne-au declarat ca directorul Nokia Romania a fost deja mutat in China. In cadrul acestui scenariu se vorbeste despre posibilitatea mutarii companiei in Republica Moldova. Oficialii Nokia sunt nemultumiti de faptul ca autoritaile romane nu au finalizat noua pista a Aeroportului International Cluj, astfel incat sa poate ateriza avioanele de marfa de mare tonaj.

Secenariul 2 se refera la inchiderea partiala a fabricii si pastrarea unui numar de 400 de angajati. In acest caz, productia fabricii va fi schimbata in totalitate urmand ca muncitorii sa lucreze la constructia altor telefoane.

 

Reprezentantii Nokia Jucu si au sindicatelor nu au putut fi contactati.

 

Vezi si...

Nokia Jucu se inchide sau isi reduce activitatea cu 90%? Soarta fabricii se decide joi EXCLUSIV

Comentarii Facebook