Dezbatere USL la Cluj pe tema invatamantului, in 30 septembrie, cu Ecaterina Andronescu si Andrei Marga


USL Cluj va organiza vineri, 30 septembrie 2011, incepand cu ora 14.00 o dezbatere cu tema "Invatamantul - piatra de temelie a unei natiuni".

Liderii USL considera ca abordarea din educatie "promovata de regimul Basescu-Boc" trebuie schimbata.

"Guvernarea Boc nu este constienta ca problemele pe care le genereaza in educatie, din cauza lipsei de viziune a d-lui Funeriu, actualul ministru, nu influenteaza negativ doar acum populatia, ci va avea repercusiuni si in anii urmatori. Ceea ce vrem sa facem prin asemenea evenimente este sa tragem un semnal de alarma asupra faptului ca, daca invatamantul nu are 3% din PIB alocat, nu putem sa pretindem performanta nici de la elevi, dar nici de la dascali. De asemenea, o mare problema pentru care actualul guvern nu are o solutie este ruptura creata intre piata educationala si piata muncii", a declarat Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

"Din pacate, sistemul de invatamant a fost politizat excesiv in ultimii ani, iar autonomia scolara in invatamantul superior a fost anulata. Copiii nostri au nevoie de garantarea sansei la educatie, iar pentru asta avem nevoie de predictibilitate si stabilitate in sistemul educational. La dezbaterea de vineri ii vom avea ca invitati de onoare pe d-na Ecaterina Andronescu, rector UT Bucuresti si dl. Andrei Marga, rector UBB Cluj si speram ca aceasta discutie sa fie una folositoare pentru participanti. Dezbaterea va fi deschisa oricui vrea sa participe, pentru ca interesul nostru al tuturor este sa avem solutii", a adaugat si Marius Nicoara, presedinte PNL Cluj.

Uniunea Social Liberala asteapta propuneri si sugestii din partea celor interesati sa participe la dezbaterea nationala privind educatia in Romania. La eveniment sunt invitati si fostii ministri ai Educatiei Ecaterina Andronescu si Andrei Marga.

Comentarii Facebook