Nokia Jucu se inchide sau isi reduce activitatea cu 90%? Soarta fabricii se decide joi EXCLUSIV


Toti angajatii fabricii Nokia de la Jucu, circa 1.900 de persoane, au fost chemati maine la locul de munca pentru o sedinta la care va participa si condicerea Nokia pe Europa.

Surse din cadrul fabricii au declarat pentru Stiri de Cluj ca angajatii toti angajatii au fost sunati in cursul acestei zile sa se prezinte la locul de munca joi, 29 septembrie, de la ora 7.50.

"Nimeni nu stie despre ce este vorba si de ce ne-au chemat la aceasta intalnire. Trebuie sa fim acolo la ora 7.50. Am auzit ca este un cort imens in spatele fabricii, ferit bine de ochii de afara, unde va avea loc sedinta cu cei din conducerea Nokia Europa", a declarat unul dintre angajatii care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

Firma de securitate de la Nokia trebuie sa se prezinte la fabrica de la ora 7.00. "Materia prima care a venit la Nokia Jucu a fost trimisa inapoi la furnizori. De asemenea, marfa care era in fabrica a fost trimisa la alte puncte de lucru. Este o incertitudine mare si nimeni nu stie la ce sa se astepte", a spus si un alt angajat.

Pana acum sedintele de la Nokia se tineau in sala de sedinte, dar de aceasta data intalnirea este tinuta intr-un cort amplasat in spatele fabricii. "De ce au facut cort afara cand o sedinta simpla se tinea in sala. Au ascuns tot ca sa nu iasa urat. S-au mai dat oameni afara, dar nu s-a procedat asa. Au fost anuntati prin sefi sau manageri", a spus acelasi angajat.

 

"Maine are loc un eveniment la ei, care este legat de comunicarea strategiei Nokia in privinta globalizarii. Responsabila de resurse umane de la ei nu stie prea multe. Maine ar putea sa dea amanunte", a declarat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

Surse din cadrul fabricii au mai spus ca la sedinta de joi dimineata angajatii ar putea fi informati ca activitatea se reduce la 10% pentru ca nu sunt comenzi si 90% dintre angajati vor fi trimisi in concediu fara salariu.

 

Vom reveni cu detalii de la sedinta de joi dimineata pe care anagajtii o vor avea cu reprezentantii concernului finlandez.

Comentarii Facebook