Klaus Iohannis va fi primit de Donald Trump la Casa Albă. Vezi când are loc întâlnirea


Președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, la Casa Albă, la începutul acestei luni.

Conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Iohannis va fi primit la Casa Albă de către omologul său american în data de 9 iunie.

,,Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 4-9 iunie o vizită în Statele Unite ale Americii. Elementul central al acestei vizite este constituit de întrevederea oficială a preşedintelui României cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, în data de 9 iunie", se arată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

,,Întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare şi extindere a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis va aborda priorităţile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite", mai spune sursa citată.

Șeful statului s-a văzut pentru prima dată cu Donald Trump în cadrul reuniunii NATO, de la Bruxelles, din 25 mai.

Comentarii Facebook