Klaus Iohannis, atac virulent la adresa Guvernului: Să plece!


Președintele Klaus Iohannis a lansa, luni, un atac dur la adresa guvernanților, din cauza legii bugetului pe 2019.

"Romanii au tot dreptul sa stie cum stau lucrurile in realitate cu bugetul. Desi avea obligatia legala sa trimita bugetul in Parlament, guvernul PSD nu a fost in stare sa faca asta. A fost trimis Parlamentului in februarie, cu o intarziere de 3 luni. Asa ca sa nu mai tipe PSD la TV ca cineva le intarzie bugetul. PSD e unicul vinovat de situatia in care ne gasim. Dupa ce a intarziat inadmisibil de mult, Guvernul nu a fost capabil sa vina cu un buget realist. E drept, e un buget foarte bun pentru cresterea prosperitatii PSD-ulu, dar nu a Romaniei", a spus Klaus Iohannis, conform realitatea.net.

"Ma adresez parlamentarilor, tratati cu seriozitate reexaminarea Legii bugetului, faceti un buget realist pentru bunastarea tari", a mai spus președintele. 

Am decis sa promulg legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Pensionarii nu trebuie sa sufere iar din cauza incompetentei PSD-ului", a anuntat seful statului. "In aceslai stimp, reiau solicitarea catre Guvern si Parlament: asigurati-va ca sumele necesare pentru plata pensiilor si salariilor sa fie prevazute in buget in totalitate si aprobate prin lege pe o perioada de un an. Calculele arata ca lipsesc cca. 1,4 miliarde de lei pentru acopeerirea in integralitate a peniilor pe anul 2019. Atrag aentia ca practica recenta a guvernului de a majora pensiile abia in septembrie e alt mod pesedist de a vinde iluzii. Cresterea pensiilor ar fi trebuit si ar fi putut sa se produca mult mai devreme. Pensiile se puteau creste mult mai repede decat asa cum vrea PSD, adica de la 1 septembrie. Cu alte cuvinte, din punct de vedere legal si fara interventia din pix a PSD, pensionarii ar fi avut dreptul la cresterea pensiilor mult mai devreme. Si copiii si-ar fi primit alocatiile mai devreme daca PSD ar fi dort asta. Guvernarea PSD a esuat, si cei care vor plati sunt cetatenii. DIn cauza PSD, dezvoltarea Romaniei a ramas mult in urma si rezultatele se vad", a precizat șeful statului.

"PSD a uitat un principiu de baza al democratiei: cand guvernezi, in primul rand o faci pentru tara, nu pentru tine. Daca nu e capabil sa respecte acest principiu, si dovedeste in fiecare zi ca nu poate, sa plece de la guvernare", a incheiat Iohannis.

Întrebat de jurnaliști ce va face cu bugetul respins de Klaus Iohannis și dacă îl va modifica, șeful PSD a spus: "Nu. Bugetul a fost elaborat foarte bine si nu putem sa-l modificam din cauza mofturilor unui om care intamplator e presedintele Romaniei".

Comentarii Facebook