Luni 19 August

Timmermans: Dacă românii nu intrau în UE, ceea ce Putin face acum în Ucraina ar fi făcut şi în România


România ar fi fost o altă victimă a Administraţiei Vladimir Putin, dacă nu era integrarea în Uniunea Europeană, a afirmat luni, la SNSPA, Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Integrarea europeană a făcut atât de multe lucruri în ultimii 20 de ani. Avantajul de a fi în poziţia mea, de a avea traiectoria mea publică (...) este că vă pot spune că am văzut România cu ochii mei şi era complet diferită la sfârşitul anilor 1980 şi la începutul anilor 1990. Dacă îmi spuneaţi atunci că România va fi un stat membru al Uniunii Europene în 2007, v-aş fi spus că trebuia să ne internăm într-un spital de boli mintale. Dar poporul român a făcut acest lucru posibil. Şi restul Uniunii Europene a făcut acest lucru posibil. A fost un eveniment istoric. Nu este niciun dubiu în mintea mea că, dacă nu făceaţi acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina ar fi făcut şi în România. Pentru mine, aceasta este o problemă fundamentală”, a declarat Frans Timmermans.

Rusia s-a implicat în Ucraina și a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014. De asemenea, Administraţia Vladimir Putin ar oferi susţinere grupurilor insurgente separatiste proruse implicate în confruntări militare cu serviciile de securitate ucrainene în provinciile Lugansk şi Doneţk, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook