Itele scandalului RADP Cluj - GPI Turism Zalau ajung pana la magistratii de la Curtea de Apel Cluj!


Scandalul RADP Cluj - GPI Turism Zalau, in care Regia trebuie sa achite despagubiri in valoare de 800.000 de euro, are ramificatii si in lumea justitie clujene. De la avocatul Victor Rusa se ajunge la judecatoarea Claudia Idriceanu, de la Curtea de Apel Cluj.

Scandalul cu iz de coruptie isi are radacinile in 2005, cand firma GPI Turism Zalau a primit in administrare patinoarul din cartierul Gheorgheni. Dupa numai un an, societatea a fost eliminata din contract si inlocuita cu societatea Contur SRL.

Firma din Zalau a dat in judecata RADP Cluj pentru nerespectarea contractului si a cerut despagubiri in valoare de 3 milioane de lei, circa 800.000 de euro. Avocatii societatii au motivat ca GPI a investit banii in refacerea vechiului patinoar, in instalatia de gheata si infrastructura.

In 2009, Tribunalul Comercial Cluj a dat castig de cauza firmei GPI Turism din Zalau si instanta a obligat RADP Cluj la plata celor 3 milioane de lei. Regia a facut tot posibilul pentru a amana executarea silita pana la judecarea recursului inaintat la Curtea de Apel Cluj.

In acest moment a intrat in scena avocatul Victor Rusa, care are "legaturi" stranse cu judecatorul Claudia Idriceanu, de la Curtea de Apel Cluj. Surse din randul avocatilor au declarat pentru Stiri de Cluj ca sora magistratului, avocatul Lucia Anca Idriceanu, este implicata intr-o relatie sentimentala cu avocatul Victor Rusa.

Ba mai mult, avocata Lucia Anca Idriceanu si-a facut stagiatura la biroul de avocati al lui Victor Rusa.

 

Astfel se explica de ce, in 9 martie, cand RADP Cluj a inaintat Curtii de Apel o cerere de preschimbare a unui termen de judecata, unde s-a discutat ridicarea sechestrului cerut de firma GPI Tursim Zalau, aceasta a fost inregistrata si aprobata in doua ore. Surse din randul avocatilor au precizat ca acest lucru este practic imposibil, fara a avea legaturi si sustinere in randul magistratilor.

Interesant este faptul ca Regia clujeana era deja reprezentata in acel moment de avocatul Victor Rusa, dar directorul RADP Cluj, Ioan Morocazan, a declarat pentru Stiri de Cluj ca avocatul si-a oferit gratuit serviciile si asigura numai consultanta.


In procesul cu RADP Cluj, Victor Rusa a reputat doua succese, judecatorii Gabriel Nasui si Mihaela Saracut dandu-i castig de cauza in ciuda existentei unei sentinte executorii a Tribunalului Comercial care dispune obligarea Regiei la plata de sumei de 800.000 de euro catre GPI Turism.

 

Dupa patru luni, insa, in luna februarie, consilierul PSD Cluj, Remus Lapusan, l-a atacat pe Ioan Morocazan in deliberativul local, spunand ca il plateste pe Victor Rusa cu 50.000 de euro. Directorul a negat acuzatiile si a precizat ca "nu este vorba despre o suma de 50.000 de euro. Contractul este confidential si nu pot sa va spun suma".

In sedinta Consiliului Local al municipiului Cluj Napoca de marti, 22 martie, directorul RADP Cluj, Ioan Morocazan, a prezentat o informare prin care specifica faptul ca Victor Rusa este platit cu 10.000 de euro, pentru a reprezenta Regia in procesul cu firma GPI Turism Zalau.

 

"RADP Cluj a incheiat in baza HCA nr. 30/28.10.2010 si a prevederilor art.16 din OUG 34/2006 un contract de asistenta juridica cu SCPA RUSA 'BERINDEAN si ASOCIATII in 14.10.2010 avand ca obiect: asistarea, redactarea, reprezentarea si sustinerea apelului ce face obiectul dosarului nr.1153/1285/2008 aflat pe rolul Curtii de Apel. Onorariul SCPA RUSA 'BERINDEAN si ASOCIATII este de 10.000 de euro", se arata in informarea facuta de RADP Cluj.

 

Pe rolul instantelor clujene mai sunt, insa, alte 4 procese cu aceasta societate, dar Ioan Morocazan nu a specificat in aceste cauze cu cat este platit avocatul Rusa.



Daca facem un calcul simplu, cinci procese a cate 10.000 de euro ar reprezenta exact suma despre care vorbea consilierul PSD Cluj, Remus Lapusan.

Scandalul va fi transat in urmatoarea sedinta de Consiliu Local.

 

Judecatorul Claudia Idriceanu a fost cercetat disciplinar in urma cu doua luni de catre CSM, comisia de disciplina pentru judecatori, deoarece a fost acuzata ca in calitatea de judecator ar fi pronuntat o sentinta care l-ar fi favorizat indirect pe sotul, fost politist si pensionar militar.

In cele din urma cauza a fost clasata si cercetarea disciplinara nu s-a lasat cu sanctiuni.

 

Articol de HOREA SOICA

 

Citeste si...

Victor Rusa: Nu am facut presiuni pe langa judecatorii de la Curtea de Apel Cluj in dosarul RADP - GPI Turism Zalau

RADP Cluj a reusit sa amane plata despagubirilor de 3 milioane de lei in dosarul "Patinoarul"

RADP Cluj, acuzata ca plateste un avocat cu 50.000 de euro! Directorul Ioan Morocazan: "Contractul este confidential!"

RADP Cluj ii plateste avocatului Victor Rusa 10.000 de euro! VEZI dovada


 

Foto: new.clujeanul.ro

Comentarii Facebook