RADP Cluj, acuzata ca plateste un avocat cu 50.000 de euro! Directorul Ioan Morocazan: "Contractul este confidential!"


Conducerea Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj (RADP) este acuzata ca ii achita 50.000 de euro onorarii avocatului Victor Rusa pentru a reprezenta Regia in procesul privind patinoarul din Gheorgheni.


Consilierul PNL, Steluta Cataniciu, l-a intrebat pe directorul RADP Cluj, Ioan Morocazan, ce juristi au reprezentat Regia in procesul cu firma GPI Turism Sport Zalau. Societatea a dat in judecata RADP Cluj si a cerut plata unor despagubiri in valoare de 3 milioane de lei pentru nerespectarea contractului privind administrarea patinoarului din Gheorgheni, incheiat in 2005.

Ioan Morocazan a raspuns ca firma a fost reprezentata in instanta, in acest proces, de juristii Regiei, dar nu a putut sa dea niciun nume.

"Va spun eu cine v-a reprezentat! Ati avut in acea perioada un singur jurist. Ati avut un singur jurist care este juristul de la Directia Regionala de Drumuri Nationale (DRDP). Ati dat afara directorul economic, directorul tehnic, nu ati avut pe nimeni si ati avut un justist care avea contract de 8 ore la DRDP si doua ore la RADP Cluj", a mai spus Cataniciu.

Consilierul local PSD, Remus Lapusan, l-a acuzat si el pe directorul Regiei ca, in lipsa unor juristi, l-a angajat pe avocatul Victor Rusa cu 50.000 de euro pentru a reprezenta regia in instanta.

"Este adevarat ca ati angajat, acum cand ati vazut ca nu faceti fata, o casa de avocatura care are un onorariu de 50.000 de euro?", a intrebat Lapusan.

Directorul Ioan Morocazan a raspuns ca "nu este vorba despre o suma de 50.000 de euro. Contractul este confidential si nu pot sa va spun suma".

Firma din Zalau a refacut vechiul patinoar al orasului si a investit in instalatia de gheata si in modernizarea infrastructurii o importanta suma de bani. Inaugurarea a fost facuta de Emil Boc, primarul orasului la acea vreme, dar dupa numai un an, in 2006, contractul a fost reziliat de RADP Cluj si preluat de firma Contur SRL.

Dupa mai multi ani de procese, Tribunalul Comercial Cluj a dat castig de cauza firmei GPI Turism Sport din Zalau sidispus plata unor despagubiri in valoare de 3 milioane de lei.

 

Vineri, 18 februarie, s-a judecat o cerere de suspendare a executarii silite la Curtea de Apel, dar RADP Cluj a pierdut si firma GPI a pus sechestru pe diverse cladiri si terenuri in valoare de 800.000 de lei.

 

In privinta onorariului de 50.000 de euro, directorul Ioan Morocazan a declarat Stiri de Cluj in luna noiembrie 2010 ca avocatul Victor Rusa a oferit consultanta Regiei in mod gratuit.

 

Citeste si...
RADP Cluj a reusit sa amane plata despagubirilor de 3 milioane de lei in dosarul "Patinoarul"

Comentarii Facebook