Investiții și exproprieri în Florești pentru a se lărgi zonele critice de trafic


Conform noului buget al comunei Florești au fost alocate fonduri pentru investiții noi, dar și pentru exproprieri.

Sunt alocați bani pentru noua școală din zona străzii Cătănii și pentru extinderea grădiniței de pe strada Horea.

Avem în proiecție modernizarea străzilor, exproprieri pentru a se crea conditii mai bune în comuna Florești. Primele două exproprieri vor fi pe strada Someșului, la intersecție cu Avram Iancu, astfel încât accesul spre străzile Horea, Tineretului, Someșului, Cardinal Iuliu Hossu, Cloșca și Crișan, cu legătură în continuare spre Gheorghe Doja, să se facă mult mai facil, iar impedimentele pe care le întâmpină astăzi în special conducătorii autobuzelor să dispară. 

Vom demara procedura de expropriere pentru o porțiune de pe strada Șesul de Sus, zona îngustă de la Terra. Acolo va fi o procedură de expropriere atât pe partea stângă, gardul de la Terra, cât și pe partea dreaptă. Acolo a fost dată o autorizație pentru o casă, unde proprietarul, din lipsă de viziune sau având un curaj nebun, și-a pus casa în trotuarul existent. Vom continua cu această procedură.

În partea de vest a Floreștiului, la capătul străzii Șesului la ieșire în DN, ca să mai putem avea o intrare spre zona de sud-vest a Floreștiului, adică străzile Urușag, Cătănii, Porii spre strada Eroilor. Am gândit o procedură în capătul străzii Iazului, pentru ca locuitorii din zona respectivă să aibă încă o șansă de a ieși în DN1”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea. 

Comentarii Facebook